Achter de schermen

TAZ wil er zijn voor een breed divers publiek en schenkt aandacht aan de totale festivalbeleving van alle bezoekers. Hiervoor zetten we artistiek-inhoudelijke samenwerkingen op of nemen we initiatieven die de toegankelijkheid verhogen of uitnodigen tot verdieping. Soms zichtbaar voor de schermen, soms achter de schermen, voor een specifiek publiek.

Iedereen heeft recht op cultuur. Niet willen deelnemen is een vrije keuze, maar niet kunnen deelnemen is uitsluiting. Sociale organisaties en verenigingen waar armen het woord nemen en initiatieven als Cultuurkans en VRIJUIT zijn partners in de strijd tegen sociale uitsluiting.
Ook jij kan een steentje bijdragen! Bij aankoop van je TAZ-ticket kan je een bedrag doneren voor mensen die het financieel wat moeilijker hebben. Met jouw vrije bijdrage (niet fiscaal aftrekbaar) kunnen ze tickets kopen in verhouding tot hun inkomen. Jouw donatie wordt rechtstreeks toegekend en dit in samenwerking met de UiTPAS aan kansentarief.

Ook het samenwerkingsproject met de Vlaamse Gemeenschapscommissie, waarbij de band Brussel-Oostende dieper aangehaald wordt, ademt deze visie uit. In samenwerking met Paspartoe en Brusselse armoedeverenigingen ervaren een 100-tal Brusselaars een dagje aan zee met een snuifje cultuur.

Ook probeert TAZ een steentje bij te dragen aan de noden in de kunstensector. Voor de jonge kunstenaars op TAZ biedt TAZ extra steun en omkadering bij hun prille loopbaan. Als extraatje organiseert TAZ sinds enkele jaren een sectordag voor Jong Theater en nu voor de tweede keer ook voor Jong Muziek. Beginnende en ervaren artiesten maar ook professionelen uit de sector leren er elkaar kennen en gaan er in gesprek.

De kunsteducatieve organisatie mu-zee-um organiseert theater- kampen voor verschillende leeftijden. Op vrijdag 30 juli en vrijdag 6 augustus presenteren zij een toonmoment van hun theaterweken en hun labo Robocup Junior. Tijdens Quartiers d’O kan je mu-zee-um terugvinden in de wijken met hun kunstbar.

Vanuit de kunsten trekt TAZ samen met De Grote Post, kleinVerhaal, KAAP en FMDO naar het hart van de stad. De kunsten als een plek voor ontmoeting, troost, verzet en inspiratie en dit voor iedere inwoner van deze stad. Een bewuste keuze om de wijken, “les quartiers ”, in te trekken, de pleinen in te nemen en zo iedereen- incluis de meest kwetsbare inwoners- uit te nodigen voor culturele feest Quartiers d’O. Alle info: www.quartiersdo.be