Werk je in de culturele sector?
Dan kan je onderaan deze pagina een sectoraanvraag indienen.
We verwerken deze aanvraag zo spoedig mogelijk. Hou er rekening mee dat het indienen van een aanvraag geen garantie voor accreditatie is. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd houden we je op de hoogte van alle TAZ-nieuws.

Niet te missen voor de sector op TAZ

Residenties

TAZ biedt dit jaar onderdak aan residerende kunstenaars uit verschillende disciplines. Artiesten die we deze zomer verwelkomen:

 1. Kim Snauwaert/Jolien Naeyaert
  Kim Snauwaert (theaterwetenschapper, performer en beeldend kunstenaar) en Jolien Naeyaert (ingenieur-architect en beeldend kunstenaar) stellen zich de vraag: ‘Hoe vorm je een landschap met iemand?’ Via artistieke interventies verbeelden ze wat publieke ruimte kan zijn, binnen de politieke beperkingen van een heteronormatieve gemeenschap. Zo dagen ze het publiek uit om het begrip solidariteit te herdefiniëren. Hoe belichaam je de openbare ruimte als inclusieve samenleving? Vanuit architecturaal oogpunt stelt zich de vraag: waarom is onze Westerse blik op een landschap vaak zo afstandelijk, in een kantoorsetting, achter een computer?
 2. Jonas Baeke
  Jonas Baeke (winnaar van de Creatiebeurs Jonge Makers 2022), raakt diezelfde afstandelijke snaren vanuit een listige laptop. Mr. Beam, een beeldende familievoorstelling over administratie en werkdruk, onderzoekt wat men nog kan voelen zodra de laptop wordt dichtgeklapt. Regisseur Jonas Baeke creëert samen met acteur Lucas van der Vegt en dramaturg Martha Balthazar een speels universum vol taalverwarring, slapstick en eenzaamheid. Volwassenen herkennen deze absurde wereld, en kinderen komen er eindelijk achter wat hun ouders effectief doen op kantoor.
 3. Marie Schraepen/Sophia Bauer

  Motherbaby is de nieuwe voorstelling van Marieke&Sophia, het jonge theaterduo dat met hun afstudeerwerk Guilty of Love hoge ogen gooide op Theater aan Zee 2022. Nu duiken ze samen met theatermaker Kristien De Proost in de voor hen onbekende wereld van het moederschap.
  Motherbaby is een abstracte musical, waarin Sophia, Marieke en Kristien de moeder-kind band in al zijn tegenstrijdige facetten bezingen. Ze nemen je mee naar de schemerige zone tussen verstikkende liefde en tedere agressie.

Noteer alvast in je agenda!

 • 26/7/23 19u30: Opening TAZ#2023 in het Kursaal van Oostende met speeches over wat ons raakt, een klein duet van verzet en de voorstelling Dear Winnie, van KVS. Na de voorstelling begeleidt het koor van het Westerkwartier ons naar Café Koer voor de start van een bruisende zomereditie.
 • 30/7/23 om 10u: De Leesclub X Schrijverslab: Tijdens TAZ gaat De Leesclub met een drietal teksten aan de slag. Als kers op de taart formuleert het Schrijverslab gegronde feedback voor de schrijver in kwestie.
 • 31/7/23 om 11u Work in progress: Johannes Lievens en Leonie Maes lezen er voor uit hun work in progress Stranden en Lied aan de sirene.
 • 31/7/23 van 14-17u Sectordag 2023: De Levende Bibliotheek: Deze bibliotheek staat open voor iedereen die zijn weg zoekt in het abstracte doolhof dat 'de sector' soms lijkt. Je ontleent er geen boeken, maar professionals met een goed verhaal, waarmee je direct in gesprek gaat.
 • 5/8/23 om 19u30 RITCS aan Zee: De RITCS studenten zijn de toekomstige mediamakers. Zij dromen ervan om het verschil te maken in een snel veranderend media- en kunstenveld. Al drie jaar lang krijgen zij de gelegenheid om tijdens TAZ videoreportages te maken en aan het publiek te tonen.

Maak kennis met Kabinet Jong Werk

Kabinet Jong Werk is het nieuwe online platform van TAZ voor jonge makers. Via dit platform willen we jonge makers informeren over wat we vanuit TAZ organiseren maar ook wat er in de sector leeft. Het is dus
een informatief platform die voor- en nazorg biedt voor alle jonge makers los van de selectie voor het festival.