22.03.2024

TAZ#2024 presenteert thema en glimp van programma

De lente is in het land, maar wij kijken al uit naar de zomer. Dan omarmt Theater Aan Zee het thema ‘Neem me mee, over golven en generaties’ om te luisteren naar elkaars (levens)verhalen van gisteren, vandaag en morgen. Van woensdag 31 juli tot en met zaterdag 10 augustus strandt het gezelligste podiumkunstenfestival van het land weer in Oostende.

Schermafbeelding 2024 03 22 om 14 40 19
Schermafbeelding 2024 03 22 om 15 32 48

NEEM ME MEE gaat over grenzeloze en genereuze generaties, op de golven van gisteren, vandaag en morgen. Over gedroomde en gebroken generaties. Over verloren en herontdekte generaties. De echo’s van die vele generaties voelen we doorheen de hele programmatie van TAZ#2024.

Schermafbeelding 2024 03 22 om 14 05 45

De Golfbrekers: intergenerationele stemmen

Verschillende generaties fluisteren artistiek leider Cindy Godefroi en haar TAZ-team de weg: de aanstekelijke TAZ Youth, rebelse kinderen van de WonderWaai, dichter en maker Zindzi Tillot Owusu, innemende circusartiest Danny Ronaldo en Oostendenaars met een gezegende leeftijd en een vurig hart. Onze Golfbrekers zorgen voor een uitdagende onderstroom, sturen bij, reflecteren en brengen ons verder dan de vloedlijn.

Een glimp van het programma

Ook de eerste namen weerspiegelen diverse generaties. In (V) (De Nwe Tijd) voeren vijf actrices gesprekken met hun moeders over verleden en toekomst, mooie en ongemakkelijke herinneringen. Zuid-Koreaanse theatermaker Jaha Koo (CAMPO) keert terug met Haribo Kimchi, dat is muziek, video én robots. Bruno Vanden Broecke is met Liefde is van hout te gast met een muzikale familiekroniek over drie generaties en een oude boom. En intergenerationele burlesque? Dat brengt Zoe Bizoe & Friends naar het Kursaal voor the art of tease. Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani (Theater Rotterdam) - vorig jaar op TAZ met Songs for No One - duikt in de Iraanse diaspora rond dans en censuur en gaat met This is not a dance in Belgische première. In een sensationele filmische montage wordt Elektra én haar disfunctionele familie in een hilarische tragedie op scène gezet in Elektra Unbound van Luanda Casella (NTGent). Nog op het programma: de eerste avondvullende voorstelling van cabaretier Valentina Tóth, Wildbloei, een ode aan de hysterische vrouw. Of ontmoet de makers van de toekomst in de masterproefvoorstellingen van Jong Werk maar ook verder te ontdekken in de reguliere programmatie. Onder het format Jong Muziek geven we een podium aan jonge muzikanten. In de Neem me mee-sessies reflecteren we over het thema met o.a. Christophe Bush, Brigitte Herremans, Inès Eshun, Aya Sabi en Dirk De Wachter. Absoluut niet te missen: L’Absolu (Les Choses de Rien) ontzagwekkende acrobatie in een indrukwekkende silo.

Kinderen komen opnieuw thuis in de Ensoriaanse WonderWaai met meer circus dan ooit. Ook Jupi, een prikkelende opera voor kleuters (DESCHONECOMPANIE, Il Gardellino en Tom Goossens) gaat in première op locatie.

Dit is slechts een greep uit het brede aanbod. Op 13 juni verschijnt het volledige programma.

Noteer in jouw agenda:

De ticketverkoop start 19 juni en al op 17 juni voor de Vrienden van TAZ. Vanaf maandag 15 april kan je opnieuw Vriend van TAZ worden. Meer info vind je vanaf dan op de website.