19.07.2024

Extra ondersteuning bij voorstellingen

Bij Theater aan Zee streven we ernaar het festival zo toegankelijk mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Hieronder vind je een greep uit de programmatie waarbij ingezet wordt op extra ondersteuning bij de voorstelling voor het publiek.

Malinconico - Par Hasard

Malinconico is een relaxed performance. Voel je vrij om weg te gaan en terug te komen. Voel je vrij geluid te maken, met ons te zingen, te bewegen, te voelen wat je voelt. Er is ook een professionele tolk Vlaamse Gebarentaal (VGT) aanwezig die gespecialiseerd is in artistieke gebarentaal en vertrouwd is met wat er op de scène gebeurt. Alle details over deze relaxed performance vind je hier.

Image 66621303b90a3 960
© Christophe Engels - Flo Delameilleure

Het Ego - Anemone Valcke & Verona Verbakel

Met de voorstelling Het Ego zetten we extra in op ondersteuning van de ervaring door personen met een visuele beperking. Alhoewel er geen traditionele audiodescriptie voorzien wordt, is Het Ego erop gericht om ook aan mensen met een visuele beperking een volwaardige beleving te kunnen bieden. Daarvoor wordt onder andere een digitale audio-inleiding met o.a. stemherkenning, podium en decorbeschrijving aangeboden. Deze is binnenkort beschikbaar via de website.

Verder heeft het team van Het Ego ook oog voor zorg en nazorg bij het geladen thema van hun voorstelling. Nood aan een gesprek? Medewerkers van het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag zijn aanwezig en aanspreekbaar voor, tijdens en na de voorstelling.

Meer info over Het Ego vind je hier.

Lezen met je oren - ‘t Leeshuus vzw

Niets leuker dan weg te zakken in een boek. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Om te lezen heb je ogen nodig. Maar wist je dat je ook kan lezen met je oren? Tijdens deze voorleessessies neemt actrice Els Olaerts je mee in boekfragmenten die zorgvuldig werden geselecteerd binnen het TAZ-thema. Het is een totaal andere lees(hoor)ervaring die we aanbieden aan blinde of slechtziende personen en personen met leesproblemen maar ook voor iedereen die van deze ervaring wil proeven. De boeken waar uit voorgelezen wordt, zijn Het achtste leven, Zomerboek, Nirwana en Vlucht uit Oostende.

De Stiltekamer - BlinkOut vzw

Wist je dat er een prikkelarme plek binnen het gezoem van Theater Aan Zee wordt voorzien? De Stiltekamer is een veilige plek waar je tussen de stroom van activiteiten en de festivalsfeer door even tot rust kan komen. Een oplaadplek voor iedereen die daar nood aan heeft. Alle info over de stiltekamer vind je op hier.


Heb je nog vragen? Meer info vind je op onze toegankelijkheidspagina of mail naar toegankelijkheid@theateraanzee.be

Stiltekamer TAZ2023 natalie deviaene
© Hanne Nachtergaele