Home Programma Uitgesproken: Economie van de zorg

Uitgesproken: Economie van de zorg

Jonas van der Slycken/Matthias Somers/Marie-Monique Franssen/Philsan Osman

taal4

Voor elke Uitgesproken vroegen we een scherpe pen om een statement te schrijven rond het thema ZIE JE MIJ, geef zichtbaarheid aan het onzichtbare. Waar kunnen we nog beter zorg dragen voor onszelf en elkaar? Wanneer krijgt de zee een stem om aandacht te vragen voor het klimaat?

Vier teksten kan je integraal nalezen in de brochure, alle teksten worden bovendien live gebracht en besproken tijdens een van de Uitgesproken sessies in KAAP.

Uitgesproken: Jonas van der Slycken
Debat: Mathias Somers, Marie-Monique Franssen en Philsan Osman.
Moderator: Bert Bultinck (hoofdredacteur Knack).

Jonas Van der Slycken is freelance schrijver, onderzoeker, activist, facilitator en promoveerde ook in de economie. Hij houdt van schrijven, eten en fietsen.

‘Zelf ontkende ik ook een tijdlang dat ik mezelf aan het overzetten was. Over het algemeen wou ik het rustiger aandoen. (…) Ik wist alleen nog niet goed hoe. Ik had het te druk. Of, beter: ik was te gretig en wou gewoon te veel doen.’ (Jonas Van der Slycken)

Matthias Somers is opgeleid als filosoof en als wetenschappelijk medewerker verbonden aan Denktank Minerva. Hij werkt vooral rond ongelijkheid en sociaal-economische thema’s.

Marie-Monique Franssen is antropologe en verbonden aan Oikos - Denktank voor sociaal-ecologische verandering en is co-auteur van het boek Voor wie willen we zorgen? Ecofeminisme als inspiratiebron.

Philsan Osman is coauteur van Voor wie willen we zorgen? Ecofeminisme als inspiratiebron. Ze studeert aan UGent en werkt bij Black History Month Belgium en het online feministische tijdschrift Spijker Magazine. Ze komt uit Somalië en is aspirant-schrijfster, activist en community builder.