Home Programma Theegezin

Theegezin

Kleinkunst 2.0, Neo-psychedelica

Jong Muziek maakt sinds jaar en dag deel uit van het TAZ-DNA. Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver (Leffinge) legden overal te velde hun oor te luister en selecteerden acht jonge beloftevolle bands. Ze spelen elk vier keer, op verschillende locaties in de stad, met daarbij ook een ultieme passage bij Lijfstroom XL!
Bovendien stappen ze elk ook in een bandcoaching-traject, waarbij ze met raad en daad bijgestaan worden tijdens hun muzikaal traject.

Zomergemse neo-psychedelica vol kleine orgeltjes en betekenisvolle banaliteiten. Zo'n vijftien km van Gent, in het lieflijke Zomergem, smeden drie jongemannen en een jonkvrouw sinds 2019 snode plannen: Sidney, Siebe, Gilles en Olga houden er Theegezin (zie ook Lijfstroom XL) boven de doopvont. Hun eerste album, integraal te beluisteren op Bandcamp, heet dan ook, heel toepasselijk, ‘Zomergem’.

Met titels als ‘Limoncello’, waarin een Decap-achtig orgeldeuntje de toon zet, of 'Generatieslang' schrijven ze zich in in de post-ironische wave van Nederlandstalige kleinkunstpop die ons heden ten dage verzwelgt. Theegezin bevindt zich ergens tussen Kamagurka en Spinvis, ogenschijnlijk naïef, gelaagd en persoonlijk. De ontdekking meer dan waard.

Gilles De Moor: ZANG, BAS, GITAAR, KLARINET
Siebe Faes: TOETSEN (RHODES, NORD, ORGEL, ACCORDEON), ZANG
Sidney Aelbrecht: DRUM
Olga D'haene: Zang, Viool.

Extra

Op 31/7 treedt Theegezin ook op binnen Lijfstroom XL.