Home Programma TAL
Belgische première

TAL

BOG./Het Zuidelijk Toneel

Muziektheater

taal3

Een bij vlagen dadaïstisch taalconcert op het ritme van een tennisballenkanon.

Een volwassen mens kent gemiddeld minstens veertigduizend woorden, genoeg om deze tekst te kunnen begrijpen. Deze zin komt volledig logisch op u over, toch? Taal is zo vanzelfsprekend dat je er bijna niet meer stil bij staat.

In TAL. ontleedt BOG. de taal, het belangrijkste instrument van de mens. Het vermogen ons uit te drukken, met elkaar te communiceren en alles in ons leven betekenis te geven door middel van woorden. En tegelijkertijd het onvermogen van die woorden om alles echt op de juiste manier uit te drukken.

‘Dit is een bal.’ Een eenvoudig zinnetje, zo op het eerste gezicht, en voor iedereen te begrijpen. In de handen van BOG blijkt het zinnetje toch zeker zestig minuten te kunnen fascineren en voldoende variatie op te leveren voor een tienstemmige koorpartituur, die geen minuut verveelt. (Theaterkrant)

TAL. is een poging om het te hebben over taal, zonder alles letterlijk te benoemen. Samen met componist Jens Bouttery en een groep tweetalige gastspelers, vormt BOG. een tienkoppig koor.

Laat het onder je hersenpan knetteren bij dit filosofisch, absurdistisch en bij vlagen dadaïstisch taalconcert op het ritme van een tennisballenkanon.

VAN/DOOR: Judith de Joode, Benjamin Moen, Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Jens Bouttery.
MET: Hélène Vrijdag, Georgy Chtchevaev, Lucas van der Vegt, Sjaid Foncé, Ramez Basheer.
MUZIEK: Jens Bouttery.
EINDREGIE: Suze Milius.
DRAMATURGIE: Roos Euwe.
KOSTUUMS: Johanna Trudzinski.
COPRODUCTIE: Het Zuidelijk Toneel.
MET DANK AAN: Ruth Borg en Aldaïr Pieters, De Brakke Grond.

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.
Voorstelling in openlucht, aangepaste kledij aangeraden.