Home Programma Solidaire Ochtenden

Solidaire Ochtenden

Dries Himpe en Fransien Vanderput/TAZ

Gesprekken met jonge makers over solidariteit in de sector

taal4

Solidaire ochtenden zijn gesprekken met jonge makers gemodereerd door Dries Himpe en Fransien Vanderput, over solidaiteit binnen de sector. Hoe doen we dat in onze individuele praktijk? Waarin zijn we als maker/speler radicaal? L’art pour l’art of l’art pour l’autre?

Samen op zoek naar een duurzame werkcultuur binnen de culturele sector

Tijdens vier afzonderlijke festivals in België en Nederland gaan verschillende makers met elkaar, of met curators, in gesprek over hun artistieke praktijk en over de manier waarop een meer solidair evenwicht kan worden bereikt. Hierbij worden op basis van verschillende thema's actuele kwesties aangekaart en onderzocht.

Heeft iedere individuele maker een eigen zakelijke equipe nodig, zoals steeds vaker het geval is? Kunnen we zelf, peer to peer, een nieuwe instelling of instituut tot stand brengen en hoe zorgen we er dan voor dat dit aan de eisen van ons werk voldoet? Hoe is de balans tussen autonomie en collectiviteit? Kan het vormen van coöperaties de grond onder de voeten bieden die nu voor zoveel 'onafhankelijke' makers ontbreekt? Kunnen we gedeelde afspraken maken over wat een coproductie moet inhouden en hoeveel een voorstelling kost? Kunnen we ruimte, tijd, materiaal en expertise delen?

De gesprekken worden opgenomen en in de vorm van een podcast aan de gemeenschap teruggegeven. Luister HIER naar de PODCAST.

In de eerste aflevering spreken we met Robbert&Frank Frank&Robbert, Breg Horemans en Vedran Kopljar.
In de tweede aflevering spreken we met Kim Snauwaert & Anyuta Wiazemsky Snauwaert, Rita Hoofwijk en Johannes Bellinkx.

Wil je zo een gesprek graag bijwonen op 31 juli? Schrijf je tot en met 28 juli in via deze link.
Wil je zo een gesprek graag bijwonen op 1 augustus? Schrijf je tot en met 28 juli in via deze link.

Solidaire praktijken is een samenwerking tussen Festival Cement (Den Bosch), Theater aan Zee (Oostende), Konvooi (Brugge) en Beyond the Black Box (Amsterdam), met steun van Vlaams-Nederlands Huis deBuren.