NEEM ME MEE met Britt Bakker en Nic Balthazar

Literatuur/reflectie
Britt met shiitakes

We maken samen een reis door de microbiële geschiedenis van de aarde. Britt Bakker is zowel actrice als mycoloog en gaat in haar werk op zoek naar de onzichtbare mechanismen in Oostende. Het is niet de gevel van de Koninklijke Villa die haar interesseert, maar wel de korstmos op de gevel. Britt werkt aan een theatervoorstelling over deze fascinatie voor het allereerste organisme: de bacterie. Ze neemt ons mee naar het aller prilste begin van ‘ons’ bestaan, naar ons oudste voorouderschap.

Nic Balthazar schuift mee aan tafel en probeert antwoorden te geven op hoe we anders moeten en durven denken over de klimaatcrisis. In de monoloog For Rosa die in première gaat op TAZ met in de hoofdrol Felix Maesschalck krijgen we zicht op de persoonlijke impact van de klimaatverandering op het leven van Rosa – de jonge klimaatactiviste die bij de overstromingen van 2021 verdonk in de Ourthe en niet gered kon worden. Ook niet door Benjamin Van Bunderen Robberechts – die ze daar net had leren - en die haar tevergeefs achterna sprong. Sindsdien maakt hij er zijn levensmissie van om te proberen de wereld te redden.

Moderato Abbie Boutkabout is schrijver, scenarist en interviewer. Daarnaast produceerde en presenteerde ze de podcast This Is What I Read.

Meer info
Credits
SPREKERSBritt Bakker en Nic Balthazar
MODERATORAbbie Boutkabout
MET DANK AANDe Letterie

Tickets

vr
09.08
Koop tickets