Dirk De Wachter

NEEM ME MEE met Dirk De Wachter

Literatuur/reflectie
Dirk De Wachter
© Jeroen Hanselaer

Vorig jaar werden de Raak Me-sessies in het leven geroepen en dit jaar willen we dat nieuwe literaire concept nog verder uitdiepen. Deze keer onder de noemer NEEM ME MEE. We zoeken het kruispunt op waar schrijvers, activisten, denkers, kunstenaars en twijfelaars van deze tijd elkaar ontmoeten. Ze nemen het publiek mee naar dat wat hen verbindt met het verleden en trekt naar de toekomst. Via literaire omwegen, filosofische dwalingen en diepgaande gesprekken komen we op thema`s die steeds gelinkt zijn aan ons centrale thema:

Psychiater-psychotherapeut Dirk De Wachter is onze centrale gast in deze persoonlijke Neem Me Mee. We duiken samen in het gelaagde verleden van zijn voorouders, grootouders en de vele aangetrouwde en aangespoelde familieleden die hem tot de mens hebben gemaakt die hij vandaag is.

Dirk De Wachter is ervan overtuigd dat de transgenerationele ketting die de mensheid doorkruist, minstens evenveel wordt gevormd door de liefdeslijnen als door het DNA. Hij stelt dat we dieren zijn die spreken en dat spreken maakt ons mens en ons verhaal maakt ons wie we zijn.

We gaan samen op zoek naar zijn verhaal. Het verhaal achter de man die publiekelijk pleit voor meer verbinding, minder ‘ikkigheid’, meer klein geluk en ‘gewonigheid’ en het belang van elkaar genoeg vast te pakken. Hoe staat hij in het leven? Wat zijn zijn vertroostingen in zijn zware dagen en in deze uitdagende tijden?

Meer info
Credits
SPREKERDirk De Wachter
MODERATORDominique Collet

Tickets

zo
04.08
zo
04.08
11:00
60'
UITVERKOCHT
Koop tickets