Filmfestival Oostende

Meet the Masters in 't Park: Loveless

Film
Meet the Masters in t Park Filmfestival Oostende 3 Eva Van Hessche
© Eva Van Hessche

Tijdens Theater Aan Zee presenteert Filmfestival Oostende (FFO) een unieke openluchteditie van Meet the Masters. Samen met filmkenner Anke Brouwers nemen vier film- en theaterprofessionals ons mee op een cinefiele ontdekkingstocht door de filmgeschiedenis met persoonlijk uitgekozen filmklassiekers.

Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 augustus wordt elke avond een grootmeester van de filmkunst voorgesteld. Anke Brouwers kadert het werk, de periode en de filmstroming waar de filmmaker toe behoort, evenals hun impact op de hedendaagse film en theater scene. Vervolgens gaat Brouwers in gesprek met de gast, waarbij de persoonlijke band met de besproken filmmaker centraal staat.

Deze editie van Meet the Masters omarmt het thema van TAZ, ‘Neem me mee, over golven en generaties’, dat draait om grenzeloze en genereuze generaties, op de golven van gisteren, vandaag en morgen. Over gedroomde en gebroken generaties. Over verloren en verknipte generaties. De echo’s van deze vele generaties voelen we doorheen de filmkeuze van de gastsprekers.

Kom en beleef vier avonden vol filmgeschiedenis, inzicht en inspirerende gesprekken onder de sterrenhemel. Mis deze unieke kans niet om de magie van cinema en theater samen te ervaren in een sfeervolle openlucht setting!

Loveless (2017) van Andrej Zvjagintsev met Peter De Graef:
Loveless is een aangrijpend drama over een stel dat op het punt staat te scheiden. Terwijl ze verwikkeld zijn in bittere ruzies en elk hun eigen leven willen opbouwen, verliezen ze hun 12-jarige zoon Alyosha uit het oog. Wanneer Alyosha verdwijnt, worden ze gedwongen samen te werken in een wanhopige zoektocht naar hun kind. De film biedt een scherpe en pijnlijke blik op de gevolgen van gebroken relaties en de emotionele leegte die daarmee gepaard gaat. Regisseur Andrej Zvjagintsev werd met de film internationaal geprezen en won de Juryprijs op het filmfestival van Cannes. De film is een indringende kijk op moderne relaties en de vaak verborgen pijn van persoonlijke en maatschappelijke conflicten.

De Graef prijst de manier waarop Zvjagintsev diepe emotionele en maatschappelijke thema's verweeft in zijn werk en hoe hij de kijker dwingt om na te denken over de vaak verborgen pijn van persoonlijke en familiale conflicten:

De film laat op een onnavolgbare manier zien hoe een attitude wordt doorgegeven van generatie op generatie. Je leeft enorm mee met het verdwenen kind en veroordeelt de ouders, maar je krijgt ook inzicht in hun verleden en waarom ze zo geworden zijn. Dat maakt het oordeel over hen complexer en roept mededogen op.

Meer info

Tickets

wo
07.08
wo
07.08
20:30
127'
Gratis
Koop tickets