Filmfestival Oostende

Meet the Masters in 't Park: Het sacrament

Film
Meet the Masters in t Park Filmfestival Oostende 4 Eva Van Hessche sdf
© Eva Van Hessche

Tijdens Theater Aan Zee presenteert Filmfestival Oostende (FFO) een unieke openluchteditie van Meet the Masters. Samen met filmkenner Anke Brouwers nemen vier film- en theaterprofessionals ons mee op een cinefiele ontdekkingstocht door de filmgeschiedenis met persoonlijk uitgekozen filmklassiekers.

Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 augustus wordt elke avond een grootmeester van de filmkunst voorgesteld. Anke Brouwers kadert het werk, de periode en de filmstroming waar de filmmaker toe behoort, evenals hun impact op de hedendaagse film en theater scene. Vervolgens gaat Brouwers in gesprek met de gast, waarbij de persoonlijke band met de besproken filmmaker centraal staat.

Deze editie van Meet the Masters omarmt het thema van TAZ, ‘Neem me mee, over golven en generaties’, dat draait om grenzeloze en genereuze generaties, op de golven van gisteren, vandaag en morgen. Over gedroomde en gebroken generaties. Over verloren en verknipte generaties. De echo’s van deze vele generaties voelen we doorheen de filmkeuze van de gastsprekers.

Kom en beleef vier avonden vol filmgeschiedenis, inzicht en inspirerende gesprekken onder de sterrenhemel. Mis deze unieke kans niet om de magie van cinema en theater samen te ervaren in een sfeervolle openlucht setting!

Het sacrament (1989) van Hugo Claus met Inès Eshun:

Het sacrament van Hugo Claus, destijds geselecteerd werd voor het prestigieuze filmfestival van Cannes, biedt een indringende blik op familiegeheimen en de verstikkende invloed van de Vlaamse klei. De Vlaamse film, gebaseerd op zijn eigen roman Omtrent Deedee, vertelt het verhaal van een familie die jaarlijks samenkomt om hun overleden moeder te gedenken, maar al snel worden oude wonden opengereten en verborgen waarheden onthuld. De film schildert een portret van de complexe dynamiek binnen een familie en de invloed van tradities en geheimen die generatie op generatie worden doorgegeven.

Inès Eshun over haar keuze:

Er is een leuke link tussen mij en Claus: zowel hij als ik houden ons bezig met zowel het schrijven van romans als het maken van films. We bewegen ons dus beiden tussen de werelden van literatuur en cinema, wat voor mij een extra dimensie toevoegt aan zijn werk.

Met haar keuze voor Het sacrament benadrukt Eshun niet alleen de literaire en cinematografische waarde van Claus' werk, maar ook de diepgewortelde thema's die nog steeds relevant zijn in de Vlaamse cultuur. Mis deze unieke kans niet om een meesterwerk te ervaren door de ogen van een eigentijdse filmmaker en auteur.

Meer info

Tickets

do
08.08
do
08.08
20:30
105'
Gratis
Koop tickets