Filmfestival Oostende

Meet the Masters in 't Park: The Father

Film
Meet the Masters in t Park Filmfestival Oostende 1 Eva Van Hessche
© Eva Van Hessche

Tijdens Theater Aan Zee presenteert Filmfestival Oostende (FFO) een unieke openluchteditie van Meet the Masters. Samen met filmkenner Anke Brouwers nemen vier film- en theaterprofessionals ons mee op een cinefiele ontdekkingstocht door de filmgeschiedenis met persoonlijk uitgekozen filmklassiekers.

Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 augustus wordt elke avond een grootmeester van de filmkunst voorgesteld. Anke Brouwers kadert het werk, de periode en de filmstroming waar de filmmaker toe behoort, evenals hun impact op de hedendaagse film en theater scene. Vervolgens gaat Brouwers in gesprek met de gast, waarbij de persoonlijke band met de besproken filmmaker centraal staat.

Deze editie van Meet the Masters omarmt het thema van TAZ, ‘Neem me mee, over golven en generaties’, dat draait om grenzeloze en genereuze generaties, op de golven van gisteren, vandaag en morgen. Over gedroomde en gebroken generaties. Over verloren en verknipte generaties. De echo’s van deze vele generaties voelen we doorheen de filmkeuze van de gastsprekers.

Kom en beleef vier avonden vol filmgeschiedenis, inzicht en inspirerende gesprekken onder de sterrenhemel. Mis deze unieke kans niet om de magie van cinema en theater samen te ervaren in een sfeervolle openlucht setting!

The Father (2020) van Florian Zeller met Bruno Vanden Broecke

The Father is een fascinerend portret van Anthony, een ouder wordende man die worstelt met dementie. Zijn dochter Anne probeert voor hem te zorgen, terwijl hij steeds meer grip op de realiteit verliest. Anne zoekt een verzorgster voor haar vader, die elke hulp afwijst. De kijker beleeft het verhaal door zijn ogen en voelt zijn verwarring. Op die manier biedt de film een ontroerende en vaak hartverscheurende blik op de impact van dementie, zowel op de patiënt als op de mensen om hem heen. Hopkins' briljante vertolking leverde hem zijn tweede Oscar op en Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario.

Vanden Broeckes keuze heeft een bijzondere betekenis:

Ik bewonder regisseurs die hun eigen materiaal schrijven. Het feit dat 'The Father' oorspronkelijk een theaterstuk was, vind ik geweldig omdat het de diepe emotionele lagen en het krachtige verhaal nog meer benadrukt. En met Anthony Hopkins en Olivia Colman in de hoofdrollen, die zijn gewoon fenomenaal. Hopkins brengt een indrukwekkende intensiteit en kwetsbaarheid naar zijn rol, wat zijn Oscarwinnende prestatie meer dan verdient. Colman weet met haar vertolking de complexiteit en liefde van haar personage tastbaar te maken. Tel daarbij de prachtige muziek van Ludovico Einaudi op, samen maakt dit van de film een ongelooflijk meesterwerk met een diepe emotionele impact.
Meer info

Tickets

di
06.08
di
06.08
20:30
97'
Gratis
Koop tickets