Home Programma Kibra Silensio

Kibra Silensio

RIGHTABOUTNOW INC

muziektheater

taal1

Jonge theatermakers, dit jaar geselecteerd door Marijn Lems, Kobe Chielens en Joeri Cnapelinckx, worden tijdens TAZ technisch en productioneel ondersteund, en begeleid door twee mentoren: Liv Laveyne en Wouter Hilaert.

Kibra Silensio is een solovoorstelling over 'de confidential files' die wij in onze hersenen bewaren. Waarom onderdrukken wij bepaalde ervaringen. Hoe dealt de nieuwe jonge Caribische generatie met moeilijke en traumatische belevenissen? Vooral in een community waar je opgroeit met de ‘omdat ik het zeg’ en ‘suck it up’ attitude. Een dynamische en muzikale voorstelling over Ritzahs zoektocht naar haar 'database'.

Ritzah Statia is een fysiek theatermaker, urban danser, mimer en spoken word performer, die vanuit de urban bronnen haar signatuur heeft ontwikkeld. Deze bronnen zijn voornamelijk de Afro-Caribische en de hiphopcultuur, haar Antilliaanse achtergrond en de zwarte vrouw. Zij is een van de makers-in-residence van RIGHTABOUTNOW INC.

Uit het jury rapport Amsterdam Fringe Award 2021: ‘The jury was very impressed by the unconventional and urgent way of storytelling used to shine a light on both very personal and very societal struggles.’

Ook is Kibra Silensio genomineerd voor de Joop Mulder Plak 2021, de stimuleringsprijs voor talentvolle makers op Oerol. De jury: ‘Een krachtige performance waarin ze het publiek met een grote verscheidenheid aan expressie meevoerde in een intiem maar universeel verhaal, over gevoelige thema’s die in diverse gemeenschappen zelden worden besproken.’

Winnaar best of Amsterdam Fringe Award 2021 en onlangs genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.

CONCEPT/UITVOERING: Ritzah Statia
BEGELEIDING: Dwayne Toemmere, Marjorie Boston
EINDREGIE: Kaja van Bruggen, Maarten van Hinte
SOUNDDESIGN: Sem ten Haaf, DJ Jasmine Perez
TECHNIEK: Sem ten Haaf
LICHTONTWERP: Vincent Romijn, Sem ten Haaf
DECORONTWERP: Ritzah Statia
KOSTUUM: Ritzah Statia
PRODUCTIE: Vanessa Lagadeau, Alleryn Beaulieu, Patrick Karijowidjodjo

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 14 jaar.