Home Programma BLUAI

BLUAI

Indiefolk, Indiepop

Jong Muziek maakt sinds jaar en dag deel uit van het TAZ-DNA. Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver (Leffinge) legden overal te velde hun oor te luister en selecteerden acht jonge beloftevolle bands. Ze spelen elk vier keer, op verschillende locaties in de stad, met daarbij ook een ultieme passage bij Lijfstroom XL!
Bovendien stappen ze elk ook in een bandcoaching-traject, waarbij ze met raad en daad bijgestaan worden tijdens hun muzikaal traject.

BLUAI (geselecteerdvoor De Nieuwe Lichting 2021, zie ook Lijfstroom XL) is een 24-jarige singer-songwriter uit het Waasland, die vanuit haar studentenkamer eigenhandig muziek begon op te nemen.
Van rustige en dromerige indiefolk tot vrolijke indiepop. Haar liedjes vertellen verhalen over de herkenbare dingen uit het leven, over liefde en hartzeer. Hoewel ze nu in de studio zit voor een eerste ep, weerspiegelt haar muziek nog steeds de innigheid van haar slaapkamer, waarbij grote dames als Phoebe Bridgers, Anna Burch, Lucy Dacus, Julien Baker en Courtney Barnett op de achtergrond mee(f)luisteren.

Catherine Smet: Zang: GITAAR

Extra

Op 1/8 treedt Bluai ook op binnen Lijfstroom XL.