Home Programma Apéro Poëzie: Jeroen Perceval/Tom Lanoye/Babs Gons

Apéro Poëzie: Jeroen Perceval/Tom Lanoye/Babs Gons

Jeroen Perceval/Tom Lanoye/Babs Gons

Literatuur

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er plaats voor een poëziedebutant. Die debutanten zijn de genomineerden van de Poëziedebuutprijs 2022. Telkens verbeeldt een illustrator de voorgelezen gedichten. Johannes Verschaeve brengt passende muzikale intermezzo’s in een gemoedelijk kader.

Op zaterdag 20 augustus wordt de laureaat van de Poëziedebuutprijs 2022 bekendgemaakt in De Standaard der Letteren.

Jeroen Perceval - acteur, regisseur, schrijver, rapper - speelde in films en series als Borgman, Tabula Rasa en Rundskop. Voor zijn regiedebuut Dealer (2021) rijfde hij maar liefst 9 Ensors binnen.

Hij nodigt Tom Lanoye uit op het aperitief. Lanoye is dichter, romancier, theaterauteur, polemist en nog veel meer. Als theaterschrijver boekte hij successen met Fort Europa, Wie is bang? en OustFaust. In zijn laatst verschenen roman De draaischijf rekent Lanoye af met de collaboratie.

Babs Gons is the queen of the spoken word scene, schrijver en host. In 2019 verscheen Hardop, een door haar samengestelde bundel met het werk van achttien Nederlandse spoken word-dichters. Ze debuteerde in mei 2021 met Doe het toch maar.

Charlotte Dumortier tekent live bij de voorgelezen gedichten, je kan haar werk o.a. zien in De Morgen en The New Yorker.

Een programma van Poëziecentrum, deAuteurs en TAZ i.s.m. KAAP.