Kabinet Jong Werk is het online platform van TAZ voor jonge makers. Via dit platform willen we jonge makers informeren over wat we vanuit TAZ organiseren maar ook wat er in de sector leeft. Het is dus een informatief platform die voor- en nazorg biedt voor alle jonge makers los van de selectie voor het festival.

Groepsgesprekken

Graag gaan we actief in dialoog met de scholen omdat we voelen dat de stap van school naar sector niet evident is. We willen graag mee bruggen bouwen. Wil je dat de programmator Jong Werk even langskomt op de opleiding voor een klassikaal gesprek? Dat kan. Maak een afspraak via: dominique.c@theateraanzee.be

Niet enkel kunnen we elkaar leren kennen, studenten kunnen ook hun zorgen en gedachten delen. Wij nemen het mee naar ons beleidsplan en visie ontwikkeling.

Open calls

Hieronder verzamelen we interessante evenementen en “open calls” van de sector voor Jonge Makers. Wil je jouw evenement, activiteit of Open Call op onze website? Stuur ons gerust een mailtje.


Open Call: Eigen Kweek

Voor seizoen 2024/2025 gaat Eigen Kweek opnieuw op zoek naar jonge makers en aspirant zakelijke leiders. Ben je een jonge podiumkunstenaar of aspirant zakelijk leider in de culturele sector met minder dan 3 jaar ervaring? Heb je een sterk idee voor een podiumproductie in (muziek)theater, performance, of circus?

Schrijf je dan in voor Eigen Kweek, een ontwikkelingstraject waarin we jonge makers matchen met aspirant zakelijk leiders om samen een productie te realiseren. Je krijgt ondersteuning, tijd, ruimte, en een budget voor je creatie. Na afloop van het creatieve proces maak je een tournee langs verschillende cultuurcentra. 

Meer info via www.eigen-kweek.be/open-call


Fundamentele Gesprekken, luister en leer

Fundamentele gesprekken is een podcast van Festival Cement. Lotte Lola Vermeer gaat met experts uit de podiumkunsten in gesprek over actuele thema’s en vraagstukken. Van de inrichting van toneelopleiding tot de vraag hoe je je als freelancer in de kunsten staande houdt. Met relevante inzichten en verfrissende uitwisselingen werpt elk gesprek een nieuw licht op de veranderende podiumkunsten.

Luister naar alle gesprekken via https://www.festivalcement.nl/fundamentele-gesprekken

Summer School - Kunstkritiek

Etcetera en rekto:verso slaan de handen in elkaar voor een Summer School kunstkritiek. Acht schrijvers gaan tijdens Theater Aan Zee en Het TheaterFestival naar voorstellingen kijken en kruipen vervolgens in hun pen. Gevoed door gesprekken met de andere deelnemers, inspiratiesessies en feedback van de redactie zetten ze hun eerste stappen als recensent en essayist. Tijdens de eerste module bij TAZ#2023 schreven ze over het werk van jonge makers. Hun teksten vind je hier!


Bijkomend onderzocht Catalina Strauss (TAZ Youth) ook hoe ze dit Jong theaterwerk kon omzetten in stille beelden. Het resultaat vind je hieronder: "Een mengeling tussen momentopnames en herinneringen aan beelden die mij zijn bijgebleven."

S
DF
© Catalina Strauss

Contact

Dominique Collet
dominique.c@theateraanzee.be