Femke Van der Steen

There Never Was a Box (Mater II)

Podium
Image 666213cb8da2f 960
© Femke Van Der Steen

Het is een koning die oud wordt en van de goden te horen krijgt dat hij binnenkort zal sterven. Het is een deal van die goden, die hem beloven dat als hij om de zoveel jaar één van zijn zonen offert hij mag blijven leven. Het is een keuze die snel gemaakt is en een ontzette prins die wanhopig pleit voor de waarde van zijn bestaan. Het is een nar die fluit, vragen stelt, spreekt over de toekomst en “Het”, “Het?”, “ja”. Het is een stuk waarvan de spelers en het publiek niet altijd zien wat fictie is en wat echt. Het is een rijk dat op instuiken staat en een hof dat het wanhopig bijeen probeert te houden, maar wat als sommige dingen beter kunnen breken, sterven, barsten. Wat als het tijd is, al lang?

There Never Was a Box is het vervolg op Mater (TAZ#2022, genomineerd voor de Toneelschrijfprijs en winnaar van de Vertaalprijs 2023). Een eco-feministische, non-dualistische voorstelling over wat het kost en betekent om te voldoen aan de hoge eisen van mannelijkheid en het patriarchaat.

Deze voorstelling maakt deel uit van Eigen Kweek, een project voor regionale talentontwikkeling van nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders.

Meer info
Credits
TEKST, REGIE, CONCEPTFemke Van der Steen
ONDERZOEKFemke Van der Steen, Tristan Feyten
SPELTristan Feyten, Staf Bertheloot, Ramon Mahieu, Emil Leysen
MUZIEKJolan Decaestecker (Empty Apartments)
SCENOGRAFIE, TECHNIEKLars Uten
KOSTUUMZazie Bakos, Marie Baudoncq
DRAMATURGIE, COACHINGSarah Eisa, Nico Boon, Runa Robbroeckx
ZAKELIJKE LEIDINGSoukaïna Bennani
MET STEUN VANDe Vlaamse Gemeenschap, Eigen Kweek, Theater Aan Zee, Vincent Company, het Nieuwstedelijk, theater arsenaal, Trappelend Talent, Zuidpool, C-TAKT, Tax Shelter, Theater FroeFroe, CC Het Gasthuis, 30CC
IN SAMENWERKING METTrappelend Talent
MET DE STEMMEN VANElsa van Dijk, Elise Vervaeke, Lina Ghys, Femke Van der Steen, Zita Windey, Soukaïna Bennani

Tickets

za
03.08
za
03.08
21:00
70'
UITVERKOCHT
zo
04.08
Koop tickets