Voetvolk | Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

Nomadics

Podium
Image 665f738d8cc4f 960
© Danny Willems

Met Nomadics betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld – hier en nu – zoals die zich aan en met ons ontvouwt.

Acht dansers worden een (voorbij)razend landschap. Ze wandelen; zetten de ene voet voor de andere. Samen ervaren ze de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen ze zich een weg door natuur en stad, door weer en wind, naar de plaats waar het op het eind van de dag allemaal gebeurt: de scène. Een adembenemend voetenspel voor acht performers. Muziek staat daarbij in een sterke symbiose met de dans, zoals altijd bij Voetvolk. Maarten Van Cauwenberghe nam tijdens wandelingen geluiden op – voetstappen, water, wind in de bomen, snelwegen… – en brouwde er environmental techno van.

Voorafgaand aan de show maken de dansers een kilometerslange tocht. Het publiek wordt warm, maar vrijblijvend uitgenodigd om met ze mee te wandelen. De dansers verschijnen op een afgesproken plaats en uur en pikken hen op voor een wandeling van de stad naar de rust van het land. En terug naar de drukte. Eindigen doen ze op de scène, waar de wegen weer scheiden en de performance kan beginnen.

Meer info
Credits
CHOREOGRAFIELisbeth Gruwez
COMPOSITIE, GELUIDSONTWERP, LIVE MUZIEKMaarten Van Cauwenberghe
PERFORMANCEAntoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Victoria Rose Roy, Valeria Saija
REPETITORFrancesca Chiodi Latini
DRAMATURGIEBart Meuleman
LICHTJan Maertens
KOSTUUMEli Verkeyn
STAGIAIREEmma Meerschaert
PRODUCTIEVoetvolk vzw
COPRODUCTIEKVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Perpodium, Julidans, Theater Freiburg & Charleroi Danse
INTERNATIONALE DISITRIBUTIEMaterialise - Stéphane Noël
RESIDENTIESkunstencentrum Nona, BUDA, Charleroi danse, Voetvolk Atelier Rubigny
MET STEUN VANde Vlaamse Gemeenschap & de Tax Shelter van de Belgische federale overheid via Mohow

Tickets

wo
07.08
wo
07.08
20:00
60'
Koop tickets