Antigone

HAVOC

Podium
HAVOC Antigone Bart Grietens 4 Theater Antigone
© Bart Grietens

New York, de jaren zeventig. De South Bronx. staat in brand, letterlijk en figuurlijk. De economie stort in, gebouwen staan leeg, bendes maken de straten onveilig en veel jongeren zijn werkloos. Ze palmen de straten in met hun sound systems en stukken karton. Ze leggen een vloer en dansen op de break. Ze uiten hun ongenoegen op muziek. Hun verzet tegen het establishment groeit uit tot een cultuur: hiphop.

Het zijn kleine haarden van chaos, die via een rimpeleffect de starre wetmatigheden van onze wereld trachten te doorbreken. Stoorzenders die systemen ontregelen, zijn uitgerekend de factoren die zorgen dat ze in beweging blijven en veranderen.

In HAVOC neemt Haider Al Timimi de kracht van die stoorzenders onder de loep. Met een cast van b-boys en b-girls van topniveau onderzoekt Al Timimi via dans en muziek wat de disruptieve én constructieve kracht van chaos kan zijn. Op de tonen van ‘The Revolution Will Not Be Televised’ van protestdichter Gil Scott-Heron, gestuwd door woede en hoop.

Meer info
Credits
EEN VOORSTELLING VANAntigone
CHOREOGRAFIE & REGIEHaider Al Timimi
VAN EN METLewis Cooke / Jules Rozenwajn, Simon Dejaegere, Abdennacer Leblalta, Adem Ouhaibia, Delanotché, Inès Dumbi / Melodie Mavinga
DRAMATURGIEBart Capelle
LICHTONTWERPStef Stessel
KOSTUUMONTWERPAndrea Kraenzlin
GELUIDSONTWERPNiels Vanherpe
LICHTJonas Lambrigts
GELUIDSiebe Coorevits
PRODUCTIEAntigone
COPRODUCTIEPerpodium
MET DE STEUN VANde Tax Shelter van de Belgische federale overheid via Cronos Invest

Tickets

do
08.08
do
08.08
21:00
60'
vr
09.08
vr
09.08
16:00
60'
Koop tickets