CAMPO

Haribo Kimchi (Belgische première)

Podium
TA Zunlimited wit
TAZ unlimited
Jaha koo haribo kimchi bea borgers 22
© Bea Borgers
TA Zunlimited wit

De zwevende aroma's van een stomende, pruttelende soep, het scherpe geluid van een mes dat snel lente-uitjes snijdt, het gesis en geknetter van champignons op een gloeiend vuur.

In de Belgische première van Haribo Kimchi bevinden we ons in een pojangmacha, een typische snackbar die ‘s nachts verspreid over de straten van Zuid-Korea te vinden is. Daar ontmoeten we verschillende verloren zielen: een paling, een slak en een rijstkoker. Ze nemen ons mee op een culinaire reis en verkennen de eetcultuur als een vorm van taal die de structuur van een samenleving onthult. In verschillende absurde en ontroerende anekdotes vertellen ze over de diaspora van de Kimchi-cultuur, kannibalisme tijdens de grote hongersnood, de zure pijn van onvervalst racisme en de diepe umami-smaak van thuis.

Na de Hamartia Trilogie (2021), waarin hij zich verdiepte in het verregaande imperialisme in Oost-Azië, keert de Zuid-Koreaanse theatermaker en componist Jaha Koo terug met Haribo Kimchi, zijn nieuwste creatie. In zijn typische hybride stijl, waarbij hij muziek, geavanceerde video en robotperformers combineert, reflecteert de kunstenaar op culturele assimilatie met al haar conflicten en paradoxen. In een uitzonderlijke voorstelling die met alle zintuigen speelt, verandert hij voorgoed onze perceptie van eten.

Meer info
Credits
CONCEPT, TEKST, REGIE, MUZIEK, GELUID, VIDEOJaha Koo
PERFORMANCEGona, Seri, Haribo & Jaha Koo
DRAMATURGIEDries Douibi
SCENOGRAFIE, DIGITALE ONDERSTEUNINGEunkyung Jeong
ARTISTIEK ADVIESPol Heyvaert
TECHNISCHE LEIDINGKorneel Coessens
TECHNIEKBart Huybrechts, Babette Poncelet
CUCKOO HACKINGIdella Craddock
PRODUCTIELEIDINGWim Clapdorp
PRODUCTIECAMPO
COPRODUCTIEKunstenfestivaldesarts, Rideau de Bruxelles, Theater Utrecht, SPRING festival (Utrecht), Festival d’Automne à Paris, Théâtre de la Bastille (Paris), Tangente St. Pölten – Festival für Gegenwartskultur, &Espoo theatre (Finland), Kampnagel International Summer Festival (Hamburg), Sophiensaele (Berlin), Meet You Festival (Valladolid), Bunker (Ljubljana), National Theatre and Concert Hall Taipei, The Divine Comedy International Theater Festival/ Teatr Łaźnia Nowa (Kraków) & Perpodium
MET STEUN VANTax Shelter van de Belgische federale overheid via Cronos Invest & de Vlaamse overheid
Het prototype van de paling is ontwikkeld als onderdeel van de trechter van Innovation:Lab in coproductie met Theater Utrecht en creatieve technologen Adriaan Wormgoor & Willem Vooijs.

Tickets

do
01.08
do
01.08
20:30
70'
UITVERKOCHT
Première
vr
02.08
vr
02.08
15:30
70'
UITVERKOCHT
vr
02.08
20:30
70'
UITVERKOCHT
Koop tickets