DE HOE & De Nwe Tijd

Dit is water: DE HOE onderbreekt De Nwe Tijd

Podium
Image 6661e03a103c4 960

Hoe leid je een betekenisvol leven? Dat was het uitgangspunt van de speech This is Water van David Foster Wallace. De Amerikaanse schrijver las de tekst in 2005 op de diploma-uitreiking van een prestigieuze hogeschool voor een publiek van studenten op de drempel van het volwassen leven. Dat deed hij zwetend. Je zou voor minder, want hoe geef je jonge mensen in godsnaam advies als je het zelf allemaal niet weet?

Bijna twintig jaar later zijn de leden van De Nwe Tijd en DE HOE gemiddeld precies even oud als Wallace was toen hij zijn speech gaf. Als vooronderzoek naar het tweede deel van de trilogie die ze rond zijn oeuvre en persona maken, denken ze nu samen na over diezelfde vraag: hoe leid je een betekenisvol leven? Wat betekent dat, een betekenisvol leven, anno 2024? En hoe kan je aan een jongere generatie doorgeven wat je slechts met veel aarzeling voor jezelf durft omschrijven als ‘wijsheid’?

De Nwe Tijd en DE HOE maken naast hun theatervoorstellingen regelmatig eenmalige avonden waarin ze dicht op de actualiteit hun gedachten proberen te formuleren. Ze geloven dat het helpt om zich uit te spreken voor een publiek, om zo samen verder te kunnen denken.
Tijdens De Maandagavonden van De Nwe Tijd gebeurt dat doorgaans in de vorm van opeenvolgende monologen, terwijl DE HOE onderbreekt… resoluut voor de dialoog kiest. Tijdens Theater Aan Zee ontmoeten die twee stijlen elkaar onder het motto: klinkt het niet, dan botst het maar. Als het waar is wat iemand ooit zei, dat een dialoog eigenlijk twee monologen zijn die proberen samen te leven, staat misschien ook dit op het spel: hoe kunnen we betekenisvol samenleven?

Meer info
Credits
TEKSTFreek Vielen, Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Wannes Gyselinck, Willem de Wolf
SPELAns Van den Eede, Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis
PRODUCTIEDe Nwe Tijd, DE HOE
MET STEUN VANde Vlaamse Gemeenschap

Tickets

vr
02.08
vr
02.08
19:00
90'
UITVERKOCHT
zo
04.08
zo
04.08
19:00
90'
UITVERKOCHT
Koop tickets