19.04.2023

TAZ verwelkomt nieuw artistiek duo

Theater Aan Zee verwelkomt Jozefien Mombaerts en Cindy Godefroi

Na vele jaren TAZ geeft Luc Muylaert het artistiek leiderschap door aan het duo Jozefien Mombaerts & Cindy Godefroi.

“Met het volste vertrouwen geef ik het artistieke roer over aan Jozefien en Cindy. Hun aanstekelijk enthousiasme, vrouwelijke intuïtie, kennis van het culturele veld en groot inlevingsvermogen staan garant voor nog 25 jaar TAZ, waarbij ons gekoesterde TAZ-DNA bewaakt wordt, medewerkers zich thuis voelen en artiesten graag komen.”

— Luc Muylaert, afscheidnemend artistiek leider

TAZ blijft TAZ, een publieksvriendelijk festival, een ontmoetingsplek voor podiumkunsten op verrassende locaties in Oostende. TAZ wil nog steeds de wereld verbeelden, verbeteren, vertroebelen, verschuilen, verhelderen en verkennen. Cindy en Jozefien kijken hoopvol naar de toekomst:

'Wij kiezen voor een gelijkwaardig artistiek leiderschap, in tijden waar zorg dragen voor elkaar, voor de sector met al zijn kwetsbare spelers en voor de toekomst meer dan ooit noodzakelijk is.'
Jozefien en Cindy

Jaarlijks laten ze zich inspireren en uitdagen door een wisselende Artistieke Raad van Advies. Voor 2023 zijn ze in gesprek met theatermaker en schrijver Fikry El Azzouzi & wetenschapster Louisa Bogaerts en buigen ze zich over de centrale vraag WIE OF WAT VERGETEN WE?

Leren is ook vergeten. Waarom beslissen we om sommige dingen bewust of onbewust op te slaan in ons geheugen en andere los te laten? Welke blinde vlekken hebben we? Op welk soort geheugen is ons onderwijs gebaseerd? Hoe gaan verschillende culturen om met weten en vergeten? Koesteren en loslaten? In welk seizoen bloeien de vergeet-mij-nietjes?

Het zijn nog maar enkele vragen waarover TAZ zich samen met alle medewerkers, partners in en uit Oostende en het kunstenlandschap zal buigen.

3 foto's naast elkaar van het artistieke duo Theater Aan Zee
Foto met links Jozefien Mombaerts en rechts Cindy Godefroi
© Ghilain Vermeersch

Jozefien (°1987) is afgestudeerd in de Theater- en Filmwetenschappen en als theatermaker en theaterdocent. Ze werkte na haar opleiding als freelance dramaturge, productieassistente en theaterdocent en maker. In 2020 startte ze als programmator Jong Werk Theater bij TAZ en ging haar spraakmakende voorstelling Een Pleidooi voor Zelfmoord in première. Voor TAZ22 werd ze aangesteld als artistiek leider ad interim. Dit verhaal zet ze nu verder hand in hand met Cindy.

Cindy (°1967) afgestudeerd in de Oosterse Filologie, werkte jarenlang als researcher en redactrice bij de openbare omroep BRTN (huidige VRT) en startte de zender TWEE (huidige Canvas) mee op. Sinds 2000 werkte ze voor het kinder- en jeugdtheater Kopergietery waar ze zich de laatste jaren focuste op de programmatie. Toch is TAZ geen onbekende voor haar. Ze komt reeds van bij het prille begin naar TAZ, zat enkele jaren in de jury van Jong Werk en maakte deze zomer deel uit van de Artistieke Raad.