Stadsnomaden # 2

Blanks / B U R T

Jong Theater, uit België en Nederland, neemt sinds het begin van TAZ een belangrijke positie in. Ook dit jaar geeft TAZ het podium aan een uiterst boeiend palet aan startende theatermakers. Jong Theater maakt kans om verschillende prijzen te winnen. Wie de prijs wint, is in handen van de Jong Theater jury: Patrick Allegaert, Liv Laveyne, Stijn Devillé, Charlotte De Somviele en Esther Severi.

Nieuwe formule dit jaar! Twee jong theatervoorstellingen met tussenin een wandeling, versnapering en gidsbeurt in de Belle Epoquewijk in Oostende.

Blanks
Ingrid Berger Myhre

dans
ENG


Blanks is een dansvoorstelling waarin Ingrid Berger Myhre op lichtvoetige wijze nagaat hoe een beschrijving van een gebeurtenis een effect heeft op diezelfde gebeurtenis. In een spel waarin symbolisch lagen worden afgepeld navigeer je als publiek door de blanco ruimtes in te vullen.

Ingrid Berger Myhre is een Noorse choreografe en performer die momenteel in Brussel woont. Ze studeert aan de P.A.R.T.S. Research Studio’s 2017-2018.
Taal en semiotiek zijn belangrijke elementen in haar werk. Haar scherp oog voor compositie en haar speelse omgang met de verwachtingen van het publiek komen samen in poëtische voorstellingen zonder pretentie.

CHOREOGRAFIE/PERFORMANCE: Ingrid Berger Myhre. VISUALS/GELUID: Sigurd Ytre-Arne. LICHT/DECOR: Edwin Kolpa. OUTSIDE EYE: Merel Heering.
MUZIEK: Magnus Hængsle, Jim O’Rourke. GEFINANCIERD DOOR: Arts Council Norway. COPRODUCTIE: Dansateliers Rotterdam, Black Box Teater (NO), WASP (RO). MET STEUN VAN: Norwegian Ministry of Foreign Affairs, Moving Futures Festival (NL), Aerowaves Twenty18.

B U R T [when i was five i killed myself]
Alice Bogaerts

monoloog
ENG

B U R T [when i was five i killed myself] is een intensieve monoloog waarin Oscar Boy Willems druppelsgewijs Burts verhaal vertelt. Met een pure scenografie, een stroboscopisch knipperende dramaturgie en een taal die even speels-poëtisch als brutaal is, worden we uitgenodigd om onze ideeën over kind-zijn radicaal bij te stellen. Wat het ene moment nog onschuldig is, kan in een oogwenk in zijn tegendeel verkeren.
De tekst werd gedestilleerd uit de novelle When I was Five I Killed Myself van Howard Buten.

B U R T is het Vordiplom (bijna-afstudeerproject) van Belgische theatermaakster Alice Bogaerts binnen de studie Schauspielregie aan de HfS Ernst Busch in Berlijn.

REGIE: Alice Bogaerts. SPEL: Oscar Boy Willems. DRAMATURGIE: Marleen Ilg.
SCENOGRAFIE: Alice Bogaerts, Anne-Laure Jullian de la Fuente. SOUND: Josephine Stamer.

BURT: De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.

tickets