Première

De Blinden

LOD muziektheater/theaterproductiehuis ZEELANDIA

Muziektheater
ENG/NL met NL boventiteling

GoneWest is de artistieke herdenking van de oorlogsjaren 1914-1918 in West-Vlaanderen. Editie 2018 staat in het teken van de Vrede, de heling en de hoop. GoneWest opent met het Waterfront op 29 juni en eindigt op 25 augustus met de vredesmanifestatie Peace to the World met Wim Opbrouck.

Een groep blinden op een eiland,in een bos, in de herfst ... ze horen de zee, de vallende bladeren. Ze wachten op hun gids, hun leider, de priester ... hij die kan zien.

Meer dan een eeuw geleden schreef Maurice Maeterlinck Les Aveugles, vandaag nog altijd leesbaar, zegbaar, zingbaar, beluisterbaar ... En een spiegel voor de huidige vluchtelingenproblematiek. Josse De Pauw en Jan Kuijken herwerkten deze tekst tot De Blinden, als derde deel van De Pauws Trilogie/Trifonie, na De Helden en De Mensheid (TAZ#17).

Deze voorstelling maakt deel uit van GoneWest, de culturele herdenking van WO I door de Provincie West-Vlaanderen. Meer info op www.gonewest.be.

Première, exacte duur nog niet gekend

REGIE/CONCEPT: Josse De Pauw.
COMPOSITIE: Jan Kuijken.
TEKSTBEWERKING: Josse De Pauw, Jan Kuijken.
MET: Josse De Pauw, Gorges Ocloo (Jong Theater TAZ#2015), Taka Shamoto.
MUZIKALE LEIDING: Marnix De Cat.
MUZIKALE UITVOERING: Collegium Vocale Gent.
ZANG: Viola Blache (sopraan), Cécile Pilorger (alt),Magdalena Podkościelna (sopraan), Sofia Gvirts (alt), Karolina Hartman (alt), Philippe Kaven (bas), Marnix De Cat (countertenor), Vincent Lesage (tenor), Felix Rumpf (bariton).
COPRODUCTIE: KVS Brussel, Théâtre National Wallonie – Bruxelles, TAZ, Collegium Vocale Gent, le Manège Maubeuge, Théâtre de Namur, La Rose des Vents Villeneuve d’Ascq, Gone West, cultuurprogramma van de provincie West-Vlaanderen voor de herdenking van WOI.
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.
MET DE STEUN VAN: Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.
COPYRIGHT AFFICHE: Kopf 14-7-89, Armando, olie op doek, 198 x 250 cm, bij brand (2007) verloren gegaan, met dank aan MOA | Museum Oud Amelisweerd, Bunnik NL,www.moa.nl


tickets