Ieder jaar laat het artistieke duo zich ook inspireren en uitdagen door een wisselende Artistieke Raad van Advies. Voor TAZ#2023 zijn ze in gesprek met theatermaker en schrijver Fikry El Azzouzi & wetenschapper Louisa Bogaerts.

TAZ Curatoren 2022 1516 02 009

Fikry El Azzouzi

Fikry El Azzouzi is een culturele duizendpoot, hij is speler, maker, schrijver en ook vaak toeschouwer. Hij beschrijft zichzelf binnen deze verschillende rollen als “Soms legendarisch, soms als een totale idioot. Maar al die verschillende herinneringen stapelen zich dankbaar op”.

Voor Firky is theater altijd activistisch.

Fikry El Azzouzi is een van de meest originele stemmen van de Vlaamse letteren, een allesdoener die sinds zijn debuutroman Het schapenfeest (2010) bekwaam laveert tussen literatuur, televisie en theater.

TAZ Curatoren 2022 1516 02 003

Louisa Bogaerts

Louisa Bogaerts is cognitief psychologe en assistent professor aan de Universiteit Gent. Ze doet onderzoek naar hoe mensen leren en hoe we taal verwerken. Als tiener was TAZ al een vaste waarde in haar zomer, deel mogen uitmaken van de TAZ Raad van Advies ziet ze als een welkome experimenteerruimte voor een dialoog tussen wetenschap, literatuur en theater. Louisa is ook lid van Hyster-x, een collectief dat vrouwelijke en non-binaire schrijvers en makers een podium biedt.

Louisa Bogaerts is experimenteel psychologe. Aan de UGent staat ze aan het hoofd van een lab dat haar naam draagt. Ze doet er onderzoek naar taalverwerving en het geheugen.