Quartiers d'O

QUARTIERS D'O

Ieder jaar bereiden Theater Aan Zee, kleinVerhaal, De Grote Post, KAAP, FMDO en Filmfestival Oostende samen met bewoners en verenigingen uit een Oostendse wijk hét buurtfeest van het jaar voor: Quartiers d’O!

Deze zomer trekt Quartiers d’O richting de Konterdam. Op 28, 29 en 30 juli 2023 wordt het Touwtrekkersplein het toneel voor een 3-daags onvergetelijk buurtfeest met theater, muziek, dans en workshops. In samenwerking met buurtbewoners creëren we een cultureel volksfeest dat zijn gelijke niet kent!

Quartiers d'O zoekt hiervoor nog:

  • een bouwploeg om het plein om te bouwen tot een feestplein
  • een barploeg om de drankjes te serveren
  • een kookploeg om samen met een chefkok het diner voor de langste tafel klaar
  • een communicatieploeg om het nieuws over dit onvergetelijk buurtfeest mee te verspreiden in de wijk
  • een ploeg Handige Harry's om zeepkisten te bouwen

Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd om mee te werken? Stuur gerust een mailtje naar julie.v@theateraanzee.be of fre@fmdo.be!

Tweede wijkontmoetin
g
Op vrijdag 26 mei tijdens de Dag van de Buren vertellen we je graag alles over Quartiers d'O. We delen graag onze plannen en staan vrij voor vragen. Kom eens langs tussen 14u -17u!

Tijdens deze wijkontmoeting horen we ook graag wie onze er zin heeft om mee te denken en te helpen in de volgende editie van Quartiers d'O.

Iedereen, écht iedereen is welkom op Quartiers d’O!


Ballet Dommage zoekt zingende spelers!

Voor het theaterspektakel MELVIUS is Ballet Dommage op zoek naar zingende spelers! De openluchtvoorstelling zal deze zomer in totaal 4 keer spelen, 1 keer op Quartiers d’O en 3 keer tijdens Theater Aan Zee, op een nog ongekende locatie in de Konterdam,

Ballet Dommage is het avontuurlijke theatergezelschap van Katrien Valckenaers en Maxim Storms. Hun voorstellingen zijn absurd, tragikomisch en grotesk en bedoeld voor een zeer breed publiek. De voorstelling MELVIUS wordt verteld door vier acteurs en een veertienkoppig koor. Voor dit koor zijn ze nog op zoek naar spelende zangers of zingende spelers uit de Konterdam om dit spektakel mee waar te maken!

Woon je in Oostende, sta je graag op een podium en ben je klaar voor de ervaring van je leven?
Klik dan hier voor alle info!


QUARTIER ATELIER

Kunst voor de buurt
De cultuurpartners achter Quartiers d’O 2022 - KAAP, De Grote Post, TAZ en kleinVerhaal - pakken dit jaar uit met een extraatje: een kunstwerk voor het Westerkwartier!

Onder de noemer Quartier Atelier wordt er een kunstwerk (in welke vorm dan ook) gedoneerd aan de buurt voor het Gerechtsplein. Kom hier binnenkort meer te weten over dit kunstwerk!

Heb je vragen? Stel ze door te mailen naar julie.v@theateraanzee.be.

Met de steun van: de stad Oostende, Automobilia

Programma Sint-Catharinaplein