Quartiers d'O

Quartiers d'O

Ieder jaar bereiden Theater Aan Zee, kleinVerhaal, De Grote Post, KAAP en FMDO samen met bewoners en verenigingen uit een Oostendse wijk hét buurtfeest van het jaar voor: Quartiers d’O!

In samenwerking met buurtbewoners wordt de wijk omgetoverd tot een feestelijk decor voor een 3-daags onvergetelijk buurtfeest met theater, muziek, dans en workshops.

Afgelopen zomer streek Quartiers d’O neer op het Sint-Catharinaplein in het Westerkwartier.
Kom binnenkort hier te weten in welke wijk Quartiers d’O in de zomer van 2023 zal plaatsvinden!

Iedereen, écht iedereen is welkom op Quartiers d’O!


Quartier Atelier

Een wandeling in de buurt
Op zaterdag 21 januari organiseren we een wandeling onder leiding van gids Lieve Ternier in het Westerkwartier. Als je zin hebt om mee te wandelen, kom da naar het St. Catharinaplein om 14u.

Inschrijven is niet noodzakelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door, draag gepaste kledij.

Kunst voor de buurt
De cultuurpartners achter Quartiers d’O - KAAP, De Grote Post, TAZ en kleinVerhaal - pakken dit jaar uit met een extraatje: een kunstwerk voor het Gerechtsplein!

Onder de noemer Quartier Atelier wordt er een kunstwerk (in welke vorm dan ook) gedoneerd aan de buurt. Welk kunstwerk dat wordt, beslis jij mee!

Op vrijdag 3 februari om 20u is er een presentatie van de 7 kunstenaars en hun mogelijke kunstwerken. Dat gebeurt in het meetingpoint van Chambres d’O - KAZ (Dr. Verhaeghestraat 7). Je bent van harte welkom om mee te beslissen!


Heb je vragen? Stel ze door te mailen naar julie.v@theateraanzee.be.

Met de steun van: de stad Oostende, Automobilia

Programma Sint-Catharinaplein