Monki • TENT

Forever Young

Circus
Forever Young FOTO Jakob Rosseel
© Jakob Rosseel

Monki is uit de kast als optimist, maar hoe moet het verder? In Forever Young veegt Benjamin Kuitenbrouwer de laatste twijfels van tafel. Want ooit zijn we als optimist geboren, met kinderlijke onschuld en met bevragende blik. Wanneer ging het mis? Toen er werd gewezen ‘kijk eens hoe de wereld écht werkt’ en werd geopperd ‘liefde moet je verdienen’ en toen er werd gewaarschuwd ‘wees alert!!’ Monki zegt ‘Nee! Het moet anders.’

Mag je nog oprecht verontwaardigd zijn zonder te horen hoe complex de wereld is? Zwierend aan de Chinese mast en spelend rond de trapeze schudden de acrobaten Hanna de Vletter en Majo Cázares eigenzinnig de wasdom van zich af. De voorstelling is een fysieke vertelling over de kern van ons mens-zijn, over geoorloofd dromen van alternatieven. En over de daadkracht van elke nieuwe generatie, soms roekeloos maar altijd wezenlijk. Upbeat en met aanstekelijke energie krijgt optimisme in deze korte circusvoorstelling steeds meer lading.

Forever Young is een volgende voorstelling in een serie rond het thema optimisme van Monki, deze keer in regie van Benjamin Kuitenbrouwer, huismaker van TENT van 2021-2024.

Meer info
Credits
SPELMajo Cázares & Hanna de Vletter
CONCEPT & REGIEBenjamin Kuitenbrouwer
CO-REGIEAnouke de Groot
DRAMATURGIEBas van Rijnsoever
PRODUCENTTENT/ Monki
PRODUCTIEVeerle van Lieshout
RESIDENTIESLatitude 50 & Werkplaats Diepenheim
PARTNERSFonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst

Tickets

za
03.08
za
03.08
16:00
20'
Gratis
za
03.08
20:00
20'
Gratis
Koop tickets