Home Programma Zijt ge er nog?
Installatie

Zijt ge er nog?

Mirte Desmeth

De buitenwereld kwam het afgelopen jaar op een andere manier binnen en dat voel je bij de jonge theatermakers: het hele spectrum tussen intimiteit en vervreemding komt aan bod binnen de selectie. De focus lag op het intensief prospecteren van de theateropleidingen en afstuderende masterstudenten in Vlaanderen en Nederland. TAZ ging actief op zoek naar het installeren van een dialoog met de studenten en wil hiermee een duurzaam traject installeren, waar zaadjes geplant kunnen worden zonder direct te willen oogsten.

De personages van Mirte Desmeth worden niet verbeeld door acteurs. Hun grootste streven is het overbruggen van hun eigen aanwezigheid. Mirte zoekt in haar creaties andere manieren om tot het publiek te spreken. Op die manier creëert ze afstand in tijd en ruimte. Ook het personage in Zijt ge der nog onderneemt een bescheiden poging te bestaan. Zijn bestaan is afhankelijk van de aandacht en de verbeelding van u, het publiek.

Mirte Desmeth rondde in 2020 de regieopleiding van de Toneelacademie van Maastricht af. In haar werk gaat ze op zoek naar manieren van theater en literatuur om mensen te verbinden buiten de conventionele ruimtes en vormen om. Ze maakte deze een-op-een installatie als pitch i.k.v. Platform In De Maak in Leuven, dat door corona enkel in de vorm van een wandeling kon doorgaan.

CONCEPT/TEKST: Mirte Desmeth.
MET DANK AAN: Platform In De Maak, Pascal Desmeth.