Home Programma Youniss

Youniss

Electronica, Breaks, Hip Hop

Jong Muziek maakt sinds jaar en dag deel uit van het TAZ-DNA. Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver (Leffinge) legden overal te velde hun oor te luister en selecteerden acht jonge beloftevolle bands. Ze spelen elk vier keer, op verschillende locaties in de stad, met daarbij ook een ultieme passage bij Lijfstroom XL!
Bovendien stappen ze elk ook in een bandcoaching-traject, waarbij ze met raad en daad bijgestaan worden tijdens hun muzikaal traject.

Met Corrupted bracht Youniss tot begin 2020 audiovisuele installaties naar o.a. Pukkelpop, De Vooruit, Trix, AB. Tijdens een residentie in Trix (2020-2021) realiseerde hij zich dat hij muzikaal en conceptueel een nieuwe weg wou inslaan, ziedaar Youniss.

Afgelopen najaar debuteerde hij met ‘Youniss’, een album waarbij de zoektocht naar zijn identiteit uitmondde in een sterk onderbouwd geheel, zowel muzikaal als visueel.

In 2021 neemt hij de tijd om zijn nieuwe ‘untitled' project uit te werken, een verder verkennen van zijn identiteit in deze eeuwig veranderende wereld.

Als producer maakte hij muziek voor het MAS museum in Antwerpen, werkte hij met Ikraaan, Luie Louis, Simon (Fka Mitxelena) en Audri.

Youniss Ahamad: VOCALS, SYNTHS, ELECTRONICA
Tim Caramin: DRUM

Extra

Op 3/8 treedt Youniss ook op binnen Lijfstroom XL.