Home Programma Woolvs

Woolvs

Pop, Jazz, Rock

Jong Muziek maakt sinds jaar en dag deel uit van het TAZ-DNA. Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver (Leffinge) legden overal te velde hun oor te luister en selecteerden acht jonge beloftevolle bands. Ze spelen elk vier keer, op verschillende locaties in de stad, met daarbij ook een ultieme passage bij Lijfstroom XL!
Bovendien stappen ze elk ook in een bandcoaching-traject, waarbij ze met raad en daad bijgestaan worden tijdens hun muzikaal traject.

Woolvs, met leden uit Bombataz, SCHNTZL en An Pierlé Quartet, is een jonge edgy, off-key band met nummers die als rafelige dekentjes kunnen verwarmen, prikkelen en af en toe genadeloos schuren. De muziek klinkt als de optelsom van vijf unieke muzikale persoonlijkheden. De bandleden delen een achtergrond in jazz en geïmproviseerde muziek. Met die vrijheid weven ze songs rond de teksten van muzikant/producer Willem Malfliet.

De sound is voldragen en zelfs volwassen, maar een plaat van Woolvs blijft een speeltuin vol onverwachte genres, geluidjes die je verwonderd doen opkijken, en paadjes die vervaarlijk langs het randje van experiment lopen, waardoor de muziek bestemd lijkt voor mensen die alleen dikke boeken lezen. Of al eens een plaatje opleggen van Balthazar, Nordmann, Wild Nothing, Bert Dockx, Toro Y Moi.

Willem Malfliet: VOCALS, GITAAR, PIANO
Casper Van De Velde: DRUMS, BACKING VOCALS
Soet Kempeneer: SYNTHESIZERS
Vitja Pauwels: GITAAR, PEDAL STEEL, BACKING VOCALS
Ruben De Maesschalck: BASGITAAR

Extra

Op 4/8 treedt Woolvs ook op binnen Lijfstroom XL.