Home Programma Voorjaarsontwaken

Voorjaarsontwaken

WOLF WOLF

Voorjaarsontwaken speelt zich af in het schemergebied tussen kind en volwassene, buiten de schooluren, op de repetitie. Binnen de muren van een schooltoneel steken fictie en realiteit elkaar aan en repeteert een groep jongeren voor het leven. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. En dit terwijl hun lichaam hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Grenzen worden even snel getrokken als onduidelijk gemaakt. Wat verwarrend voelt, kwetst net zo goed als dat het zalft. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden. Zeker wanneer lang niet alles bespreekbaar is. Zeker wanneer je niet goed bent in je beter voelen. Zeker wanneer alles nog kan veranderen. En zeker wanneer het allemaal maar theater is.

'Voorjaarsontwaken is véél, maar vooral een staalkaart van een groep multitalenten.' (De Standaard)

WOLF WOLF waagt zich na Who’s afraid of Virginia Woolf? (Jong Theater TAZ#2019) opnieuw aan een repertoirestuk, Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind geschreven in 1891. Voor deze zogeheten ‘kindertragedie’ werken ze samen met acteurs Soraya van Welsenis en Matthias Van de brul, klassieke muzikante en actrice Valentina Tóth en hedendaags muzikant Gilles Vandecaveye-Pinoy.

And they all lived happily ever after
And they all lived happily
And they all lived
And they all
Grew up
(Labrinth, Euphoria)

VAN/MET: Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst, Gilles Pollak,Soraya van Welsenis, Matthias Van de brul, Valentina Tóth en Gilles Vandecaveye-Pinoy.
NAAR: ‘Frühlings Erwachen’ van Frank Wedekind.
MUZIEK: Gilles Vandecaveye-Pinoy en Valentina Tóth.
VORMGEVING: Gilles Pollak, Shervin Sheikh Rezaei.
LIVE MIXAGE: Cesar De Sutter-Pinoy.
KOSTUUM: Lieselot Siddiki.
PRODUCTIE CREATIE: Eva Bracke.
SPELCOACH: Esther de Koning.
EINDREGIE: Renée Goethijn.
MET DANK AAN: De Figuranten, VIERNULVIER, Compagnie Cecilia, Theater Zuidpool, En Avant Festival, De Grote Post, de Roovers, de Vlaamse Overheid, Sabam, Gemeenschapscentrum De Linde, Carine van Bruggen, Henk Vandecaveye, Victor Hidalgo en Max Grymonprez

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.