Home Programma Unfolding an Archive

Unfolding an Archive

Zoë Demoustier

dans/performance

Jonge theatermakers, dit jaar geselecteerd door Marijn Lems, Kobe Chielens en Joeri Cnapelinckx, worden tijdens TAZ technisch en productioneel ondersteund, en begeleid door twee mentoren: Liv Laveyne en Wouter Hilaert.

In Unfolding an Archive ontvouwt Zoë Demoustier een beeldarchief van 20 jaar oorlogsverslaggeving. De man achter de camera is haar vader Daniel Demoustier.

De zoektocht naar een verhouding tot het beeldenrijk van wereldgebeurtenissen waarmee ze is opgegroeid, is als een beweging van ver en dichtbij. In een poging tot een reconstructie brengt ze het archief tot leven. Ze ontmantelt de mechanismen die schuilgaan achter de beelden van haar vader.

Gaandeweg ontstaat er een choreografie van poses en gebaren in een opgebroken tijdlijn van fysieke herinneringen op de geluiden van het archief.

Zoë Demoustier is performer en choreograaf. Het lichaam is steeds het vertrekpunt van haar visuele voorstellingen. Vanuit beweging maakt ze linken met actuele en geëngageerde onderwerpen en creëert ze documentair choreografisch werk.

Zoë maakte o.a. nesten, Road to Nowhere en werkte als performer en assistent met o.a. Kabinet K, Michiel Vandevelde, Iris Bouche/Opera Ballet Vlaanderen, David Weber Krebs. Vanaf 2022 start ze een nieuwe samenwerking als choreograaf bij Ultima Vez.

CHOREOGRAFIE/UITVOERING: Zoë Demoustier
LIVE GELUID: Willem Lenaerts
GELUIDSCONCEPT: Willem Lenaerts, Rint Mennes
LICHTONTWERP: Harry Cole
VIDEO EN GELUIDSARCHIEF: Daniel Demoustier
DRAMATURGIE: Elowise Vandenbroecke
COACHING: Danielle van Vree
INTERVIEW/MONTAGE: Yelena Schmitz
VORMGEVING/KOSTUUM: Annemie Boonen
RESEARCH: Annemie Boonen, Willem Lenaerts
LICHT/TECHNISCHE ONDERSTEUNING: Pieter Kint
MET STEUN VAN: Stad Leuven, 30CC, Platform In De Maak
RESIDENTIES: STUK, Ultima Vez, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Voetvolk Atelier Rubigny.