Home Programma Uitgesproken: Zorgen voor de planeet

Uitgesproken: Zorgen voor de planeet

Geert Buelens/Vera Dua/Martha Balthazar

taal4

Voor elke Uitgesproken vroegen we een scherpe pen om een statement te schrijven rond het thema ZIE JE MIJ, geef zichtbaarheid aan het onzichtbare. Waar kunnen we nog beter zorg dragen voor onszelf en elkaar? Wanneer krijgt de zee een stem om aandacht te vragen voor het klimaat?

Vier teksten kan je integraal nalezen in de brochure, alle teksten worden bovendien live gebracht en besproken tijdens een van de Uitgesproken sessies in KAAP.

Uitgesproken: Geert Buelens.
Debat: Vera Dua, Martha Balthazar.
Moderator: Bert Bultinck (hoofdredacteur Knack).

Geert Buelens is een Vlaams dichter, essayist, columnist en als hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht en als gasthoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika).

Vera Dua, doctor in de bio-ingenieurswetenschappen, is gastprofessor aan het Centrum voor Duurzame ontwikkeling van de UGent. Ze was gedurende 4 jaar Vlaams Minister van Leefmilieu en Landbouw en is momenteel voorzitter van de Bond Beter Leefmilieu.

Martha Balthazar won de Emile Zola Prijs 2020, de politieke essaywedstrijd voor jongeren van Samenleving & Politiek. Naast haar maatschappelijk engagement is ze theatermaker en columnist (zie ook Boerenpsalm).

Tickets voor Uitgesproken: Zorgen voor de planeet

  • zo 31/07
    15:00
    75'
    € 13.00
    Bekijk meer data