Home Programma Uitgesproken: Woke

Uitgesproken: Woke

Walter Weyns

taal4

Voor elke Uitgesproken vroegen we een scherpe pen om een statement te schrijven rond het thema ZIE JE MIJ, geef zichtbaarheid aan het onzichtbare. Waar kunnen we nog beter zorg dragen voor onszelf en elkaar? Wanneer krijgt de zee een stem om aandacht te vragen voor het klimaat?

Vier teksten kan je integraal nalezen in de brochure, alle teksten worden bovendien live gebracht en besproken tijdens een van de Uitgesproken sessies in KAAP.

Uitgesproken: Walter Weyns.
Debat: Jaouad Alloul
Moderator: Phara de Aguirre (journalist en presentator).

Walter Weyns doceert sociologie en cultuurkritiek aan de UA. Hij publiceerde o.a. Klassieke sociologen en hun erfenis, Het geval Canetti, Het tijdperk van de maatschappij, en Wie wat woke?

‘Dat het niet altijd duidelijk is of iets grappig bedoeld is of niet, zegt iets over de woke houding tegenover humor. In John Cleese’ bewering dat een ‘woke joke’ niet bestaat zit wel iets in. Als je bij al wat je zegt moet opletten dat je binnen de lijntjes kleurt, heb je de neiging om uit de buurt van die lijntjes te blijven. Terwijl humor juist gedijt in de buurt van de lijntjes.’ (Walter Weyns)