Home Programma Uitgesproken: Psychisch welzijn

Uitgesproken: Psychisch welzijn

Marian Donner/Tom Struyf/Els Heene

taal4

Voor elke Uitgesproken vroegen we een scherpe pen om een statement te schrijven rond het thema ZIE JE MIJ, geef zichtbaarheid aan het onzichtbare. Waar kunnen we nog beter zorg dragen voor onszelf en elkaar? Wanneer krijgt de zee een stem om aandacht te vragen voor het klimaat?

Vier teksten kan je integraal nalezen in de brochure, alle teksten worden bovendien live gebracht en besproken tijdens een van de Uitgesproken sessies in KAAP.

UItgesproken: Marian Donner.
Debat: Tom Struyf, Els Heene.
Moderator: Jana Kerremans (presentator en moderator).

Marian Donner
schrijft o.a. voor De Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad, De Volkskrant. Ze publiceerde twee romans en het pamflet Zelfverwoestingsboek, waarvan de rechten aan vijf landen werden verkocht. Begin 2022 volgde De Grote Weigering, een essay over klimaat, kapitalisme, kwantummechanica en miljardairs op Mars.

Tom Struyf is theatermaker, schrijver en landschapsontwerper. Zijn voorstellingen bevinden zich op het snijpunt van theater, documentaire en lecture performance, en flirten met genres als de detective, de coming of age en de roadmovie (zie ook Finding Willard)

Els Heene is klinisch psychologe en psychotherapeute in Nederland. Zij rondde in 2003 een proefschrift af rond depressie en partnerrelaties met vooral aandacht voor de rol van communicatie en hechting. Ze werkt ook aan de UGent.