Home Programma The Good Life

The Good Life

Sébastien Hendrickx/Kunstenwerkplaats

Waaruit bestaat ‘een goed leven’ in tijden van een ecologische crisis? Hoe rijm je de natuurhistorische omwenteling met je dagelijkse leven vol kleine en grotere zorgen?

In The Good Life word je overspoeld door een vloedgolf aan geluiden, melodieën en tekst. De sprekende figuur, die voortdurend wisselt van stem en gedaante, valt van klaagzang in hilarische zelfspot, van kwaadheid in emotionele veerkracht.

‘In zijn vormbeheersing en de secure aansturing van licht, geluid en tekst is The Good Life in alles het doordachte werk van een dramaturg (een functie die ik hier even karikaturaal vereng tot zijn meest cerebrale invulling). Maar het geweld dat in dit uitgekiende kader besloten ligt, is de eruptie van een angry young artist. En dat voel je.’ (Etcetera)

Als dramaturg was Sébastien Hendrickx actief bij o.a. Alexander Vantournhout en Luanda Casella (zie ook Ferox Tempus). Met The Good Life debuteert hij als podiumkunstenaar.

COMPOSITIE/TEKST/SPEL: Sébastien Hendrickx.
LICHT/COACHING/TECHNIEK: Michaël Janssens.
SPELCOACH: Lucius Romeo-Fromm.
MUZIEK/GELUID: Jürgen De Blonde.
SCENOGRAFIE: Karolien Nuyttens.
DRAMATURGISCH ADVIES: Kristof Van Baarle, Charlotte De Somviele.
PRODUCTIE: Kunstenwerkplaats, myotherwork.wordpress.com.
COPRODUCTIE: C-takt, Kunstencentrum BUDA.
MET STEUN VAN: Vlaamse Gemeenschapscommissie.
RESIDENTIES: KAAP, HETBOS, TAZ.
GRAFISCH ONTWERP: Ward Heirwegh.
MET DANK AAN: Mathieu Hendrickx, Houria Bouteldja, Christophe Meierhans, Guy Gypens, Steven Heene, Bosse Provoost, Ezra Veldhuis, Luanda Casella, Jan Steen, Geert Belpaeme, Louis Vanhaverbeke, Frederik Le Roy, Katrien Stragier, Donald Berlanger.

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.
De voorstelling is in eenvoudig Engels.