Home Programma Stel

Stel

Thomas Claessens/Romy Moons

taal4

De buitenwereld kwam het afgelopen jaar op een andere manier binnen en dat voel je bij de jonge theatermakers: het hele spectrum tussen intimiteit en vervreemding komt aan bod binnen de selectie. De focus lag op het intensief prospecteren van de theateropleidingen en afstuderende masterstudenten in Vlaanderen en Nederland. TAZ ging actief op zoek naar het installeren van een dialoog met de studenten en wil hiermee een duurzaam traject installeren, waar zaadjes geplant kunnen worden zonder direct te willen oogsten.

Op de vloer twee mensen. Ze babbelen. Ze babbelen over vlekken en strepen. Over apen en schoenen. Over droom en déjà vu. Ze babbelen van de hak op de tak. Om de leegte te vullen? Omdat dat het enige is wat we kunnen doen? Houvast. Hou vast en laat los en laten we nog even dansen dan. Voor het donker wordt. Wat doet de mens wanneer het Absurde van het bestaan hem overvalt?

In deze humorvolle dialoog onderzoeken Romy en Thomas de dieptes van ogenschijnlijk oppervlakkig gebabbel. Ze volgen een gedachtenstroom, vol banaliteiten, discussie en verwondering. Over alles. Over van alles. Over de taal zelf, want het is vaak ons enige hulpmiddel, onze enige houvast in de poging om te gaan met ... ja met ... ah, ge weet wel ... de dingen.

Romy studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium en volgde de Perfomance opleiding in Maastricht. Thomas studeerde Fundamentele Wiskunde en Theater- en Filmwetenschap aan de UA en volgde de acteursopleiding in Maastricht.

TEKST/SPEL/CONCEPT Thomas Claessens, Romy Moons.
COACH: Roy Aernouts (zie ook Op een bankje)

Extra

Voorstelling in openlucht, aangepaste kledij aangeraden.