Home Programma Serenade

Serenade

Louis Janssens

muziektheater

taal4

Serenade is een ode aan de liefde in al haar complexe facetten. Een grillig feest waarin de liefde queer is, ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar.

‘De manier waarop Janssens zijn kwetsbaarheid hier ensceneert is indrukwekkend. Het bewijst hoezeer hij zijn medium en metier kent, en weet te bespelen.’ (De Morgen ****)

Geïnspireerd door het leven en de dood van componist Franz Schubert verbeeldt Louis ons een nacht waarin een web van verhalen, liederen en teksten samenkomen. Zo ontvouwt zich een denk- en gevoelswereld waarbij de grote emoties niet worden geschuwd. Al associërend, citerend, dansend en zingend ontstaat er een groet aan de ander. Vanuit die gedachte is Serenade een uitnodiging om te kijken, te bevragen en nieuwsgierig te zijn naar dat wat prikkelt en inspireert.

Serenade werd geselecteerd voor ‘#nieuwjong’ van Het TheaterFestival 2021.

VAN/MET: Louis Janssens.
COACHING: Peter Seynaeve.
ARTISTIEK ADVIES: Ferre Marnef.
TECHNIEK: Max Adams.
DRAMATURGISCH ADVIES: Simon Baetens, Elias D'hollander.
PRODUCTIE: Desnor.
COPRODUCTIE: d e t h e a t e r m a k e r, Muziektheater Transparant.
MET STEUN VAN: de Vlaamse Gemeenschap, O. Festival Rotterdam.
MET DANK AAN: CAMPO, Productiehuis Theater Rotterdam, cc Berchem, Kaaitheater, Celeste Verhoeven, Fortuna Mahieu, Mitch van Landeghem, Maya Dhondt, Tim Taveirne, Willem de Wolf, Zindzi Tillot Owusu, Bauke Lievens, Nora Ramakers, Tessa Vannieuwenhuyze.

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.

Tickets voor Serenade

 • do 04/08
  15:00
  65'
  € 16.00
  sold out
  20:00
  65'
  € 16.00
  sold out
  Bekijk meer data