Home Programma Numi Yaldati (Slaap, mijn meisje)

Numi Yaldati (Slaap, mijn meisje)

Fien Leysen/Manu Siebens

Beeldende installatie

taal3

Twee vrouwen, een verhaal, vroeger en nu.

Een dakloze vrouw probeert de vrieskou te ontlopen. Ze zoekt toevlucht in een leeg appartementsgebouw. Daar vindt ze een oud dagboek van een Joodse vrouw die er tijdens de oorlog woonde. Deze twee vrouwen vinden elkaar, op het snijvlak van audioverhaal, tekening en beeldende installatie, terug in een tijdloos verhaal waarbij de grenzen tussen 1940 en vandaag vervagen.

In Numi Yaldati, Hebreeuws voor ‘Slaap, mijn meisje’, vertellen ze over armoede, familie, verlies, liefde, oorlog en vrede, en hoe deze dingen zo vaak op elkaar lijken.

‘Zonder verdere details te geven, schetst Numi Yaldati in 35 minuten feilloos de sociale uitsluiting waarin de twee hoofdpersonages verzeild zijn geraakt. (…) Er zijn geen acteurs en er is geen scène, maar de manier waarop Leysen en Siebens twee abstracte personages tot leven wekken, is puur theater.’ (De Morgen)

Er is plaats voor max. 2 personen per bankje, vlei je neer en luister, met een koptelefoon, naar het ontroerende verhaal.

CONCEPT: Fien Leysen (Wat (Niet) Weg Is (TAZ#18)), Manu Siebens.

TEKST/AUDIO/VIDEO: Fien Leysen.

DECOR/SCENOGRAFIE: Manu Siebens.

BEELDONTWERP/TEKENINGEN: Tom Clement.

MUZIEK: Bert Hornikx.

AFWERKING DECOR: Ina Peeters.

EINDMIXAGE AUDIO: Lucas Derycke.

ANIMATIE: Fien Leysen, Tom Clement, Teun Brock.

MET STEUN VAN: de stad Antwerpen.

COPRODUCTIE: deSingel, KVS.
I.S.M.: MartHa!tentatief, BERLIN.

VEEL DANK AAN: Johan Petit, Bart Van Nuffelen, Bart Baele, Yves Degryse, Geert De Vleesschauwer, Marjan Verplancke & Het Hannah Arendt Instituut, Dorien Styven, Frie Van Camp & Amir Haberkorn, Els Theunis, Sara Vertongen, Hanne Vanreusel & AG Vespa, Maud Vanhauwaert, Elisa Schanzer, Dries Leysen, Lesley Adams, Johan Leysen & Catherine Verheyde, Paul Gybels, Cathy Blisson, Teun Brock.

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.