TAZ & Melissa Giardina

NEEM ME MEE met Suzanne Grotenhuis, Angelo Tijssens en Caro Van Thuyne - De oerknal

Literatuur/reflectie
Image 66645c481211a 960

We vragen aan Caro Van Thuyne, Angelo Tijssens en Suzanne Grotenhuis welke boeken voor hen – zowel persoonlijk als professioneel – het effect hebben gehad van een oerknal. Mensen en verhalen die hen tot in de kern hebben geraakt en alles daarna hebben beïnvloed.

Caro Van Thuyne blies iedereen omver met haar laatste boek Bloedzang dat een ontwapenende ode is aan haar moeder, aan alle moeders en aan de troostende kracht van de wilde natuur. Tegelijk is het boek ook een ode aan zovele vrouwen uit de kunsten en de literatuur die ze nodig had om zichzelf als vrouw te ‘vinden’. Caro schrijft liever dan dat ze publiekelijk spreekt en schrijft speciaal voor TAZ een tekst over de schrijvers die voor haar een nieuw perspectief hebben gegeven op leven en schrijven. Ze zal de tekst zelf brengen.

Suzanne Grotenhuis debuteerde met Waar zijn de wolken, een pleidooi voor minder zelfzorg. Een roman geschreven op de smartphone zonder leestekens over de eerste eenzame maanden na de geboorte van haar zoon. Het resultaat is een pleidooi voor minder zelfzorg, maar meer zorgen voor elkaar.

Angelo Tijssens debuteerde in 2022 met De Randen. Een welgemikte, fijnbesnaarde en minimalistische stomp in de maag over pijn en hoop. Zijn tweede roman Het einde van de straat wordt op TAZ voorgesteld en gaat over mannelijkheid en vaderschap in een queerkoppel.

Meer info
Credits
SPREKERSAngelo Tijssens en Suzanne Grotenhuis
TE GASTCaro Van Thuyne
MODERATORMelissa Giardina

Tickets

do
08.08
Koop tickets