Home Programma Mijn broer: The walrus

Mijn broer: The walrus

Colette Goossens

taal4

De buitenwereld kwam het afgelopen jaar op een andere manier binnen en dat voel je bij de jonge theatermakers: het hele spectrum tussen intimiteit en vervreemding komt aan bod binnen de selectie. De focus lag op het intensief prospecteren van de theateropleidingen en afstuderende masterstudenten in Vlaanderen en Nederland. TAZ ging actief op zoek naar het installeren van een dialoog met de studenten en wil hiermee een duurzaam traject installeren, waar zaadjes geplant kunnen worden zonder direct te willen oogsten.

Colette deelt in Mijn broer: The walrus de zoektocht naar de verloren herinneringen aan haar broer. Het is een poging om de grillige facetten van haar rouwproces te belichamen. Met uit kapotte harten en hoofden gestolen woorden brengt ze de splinters in kaart. Maar naar welke woorden verlangt die pijn? Welke taal schiet het minste te kort? Mijn broer: The walrus is een duet tussen een zus en een dode broer.

Colette Goossens is actrice en theatermaakster. Daarnaast schrijft ze ook haar eigen voorstellingen. In haar eigen werk speelt ze telkens een spel met de spanning tussen autobiografie en fictie. Op die manier probeert ze rouw in het theater een plek te geven. In 2022 studeert ze af aan de dramaopleiding van School of Arts|KASK Gent.

VAN/MET: Colette Goossens (en Camille Goossens).
TEKST: Colette Goossens.
MUZIEK: Camille Goossens .
COACHING: Kristien De Proost, Jan Steen, Pieter T’Jonck.
TECHNIEK: Matilde Casier.
PROP DESIGNER: Tibau Beirnaert.

Extra

Voorstelling in openlucht, aangepaste kledij aangeraden.