Home Programma Mater

Mater

Femke Van der Steen

taal4

Jonge theatermakers, dit jaar geselecteerd door Marijn Lems, Kobe Chielens en Joeri Cnapelinckx, worden tijdens TAZ technisch en productioneel ondersteund, en begeleid door twee mentoren: Liv Laveyne en Wouter Hilaert.

Toen ze klein was vroeg ze: ‘Spiegel, waarom ben ik bang in het donker?’ En haar spiegel antwoordde: ‘Omdat je reden hebt om bang te zijn. Je bent klein. Je zal verdwalen in het donker’. En dus werd ze groot, gigantisch.

Mater is een ritueel, geleid door zeven vrouwen, die zich met vijf verhalen manoeuvreren door verleden en heden, en zich een alternatieve toekomst voorstellen. Ze verkennen hun angsten én de angsten die de maatschappij heeft voor hen, het vrouwelijke, het natuurlijke en het chaotische.

Een ‘taking back the night’ waar het koor ook dient als decor, waar verbeelding ook waarheid is, waar de vrouwelijke personages geen damsels in distress zijn, maar causes for distress.

Mater is een speelse ode aan het duistere van de vrouw, het verborgene, het ingehoudene, hetgeen wat onvermijdelijk en op hysterische wijze de kop opsteekt; aan verandering.

“Wie is er bang?”

TEKST: Femke Van der Steen
MUZIEK: Kato Van Ermen, Lore Verhoeven, Jolan Decaestecker
MET: Femke Van der Steen, Brenda Corijn, Joelle Francis, Zita Windey, Paloma Timmerman Neira, Kato Van Ermen, Lore Verhoeven.
TECHNIEK: Gilles Pollack.
KOSTUUMS: Tobias van Nieuwenhove.
PRODUCTIE: Margaux Cauliez.
COACHING: Anna Luka da Silva
MET STEUN VAN: deAuteurs

Extra

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 16 jaar.

Er wordt gebruikgemaakt van een stroboscoop en gerookt op scène.