Home Programma MARX

MARX

Johan Heldenbergh/Stefaan Van Brabandt/Het Zuidelijk Toneel

monoloog

taal4

In MARX kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Geen filosoof heeft een grotere stempel op de geschiedenis gedrukt dan Karl Marx, die geldt als de belangrijkste pijler van het socialisme en communisme. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid: hij is vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen. Waarin heeft hij zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? Is zijn filosofie vandaag nog relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is MARX een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

‘Deze Marx is geen marxist maar een humanist, geen papier maar vlees en bloed. Het maakt de spiegel die hij ons voorhoudt confronterend, en zijn leuze om in te kaderen: ‘ Woede tegen het onrecht van de medemens, dat is de hoogste vorm van liefde.’( De Standaard ****)

Na de alom bejubelde theatermonoloog SOCRATES maakte theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt de langverwachte opvolger in zijn reeks van filosofen-monologen: MARX, gespeeld door Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der dingen ...).

TEKST/REGIE: Stefaan Van Brabandt.
SPEL: Johan Heldenbergh.
DRAMATURGIE: Wannes Gyselinck.
PRODUCTIE: De Verwondering, Het Zuidelijk Toneel.
COPRODUCTIE: Arenbergschouwburg Antwerpen.
MET STEUN VAN: het Vlaams Fonds der Letteren.

Extra

Ook toegankelijk voor volwassenen vanaf 16 jaar.

Tickets voor MARX

  • za 06/08
    20:00
    90'
    € 18.00
    Bekijk meer data