Home Programma Marieke Janssen tekent

Marieke Janssen tekent

Marieke Janssen tekent op het Kindercafé portretten. In elke tekening die ze van iemand maakt, merkt ze dat ze ook altijd zichzelf erin herkent. Misschien komt dat gewoon omdat we diep van binnen helemaal niet zoveel verschillen als we vaak denken. Ga zitten in de stoel en laat je verrassen door Mariekes unieke bewerking van de werkelijkheid.

Krijg je niet genoeg van haar tekentalent? Dan kan je ook haar kinderboek ‘Klaas en het eenzame kniekousje’ kopen in de TAZ-shop in het Leopoldpark. Klaas was een vroegere collega/vriend van Marieke die ze uit het oog was verloren, maar tijdens Theater aan Zee weer tegen het lijf liep. Klaas was intussen al een aantal jaren heel erg ziek. Na de herontmoeting spraken ze regelmatig af om bij te kletsen. De laatste dagen van Klaas' leven stonden ze intens dicht bij elkaar.

De band die ze met Klaas had, was de aanzet tot het schrijven van het kinderboek. Daarin brengt Marieke het verhaal van een jongetje dat een beetje eenzaam is. Op een dag begint het jongetje te zorgen voor een klein verloren kousje en worden ze goede vrienden. Het boek is te koop voor 15 euro in de TAZ-shop. De opbrengst gaat naar Villa Voortman en een Hart voor Vluchtelingen.