Home Programma Lijfstroom XL

Lijfstroom XL

Youniss /Woolvs/Brorlab /VENTILATEUR

Het online muziekkanaal Lijfstroom bouwt de loods van de NMBS om tot een sfeervolle muziekclub. Dé place to be voor elke muziekliefhebber. Gastheren Sam en Daan van performancecollectief Club Jaecques verwelkomen iedere avond maar liefst vier muzikale gasten, afkomstig uit alle uithoeken van het muzikale spectrum. Straatwaardige hiphop, knetterende electronica, loden gitaren of zalvende folk delen samen de scène.

Zowel de Jong Muziek selectie als een kleurrijke schare ervaren rotten spelen zich het zweet in de schoenen voor het oog van de camera en het publiek. Als uitsmijter leggen Sam en Daan hun gasten het vuur aan de schenen tijdens geanimeerde groepsinterviews. Reserveer nu je tafeltje in onze club!

Check ook al eens de voorbije Lijfstroom-episodes op www.lijfstroom.be, als opwarmertje kan dit zeker tellen!

Afgelopen najaar debuteerde Youniss (Jong Muziek) met een album waarbij de zoektocht naar zijn identiteit uitmondde in een sterk onderbouwd geheel, zowel muzikaal als visueel.

Woolvs (Jong Muziek), een speeltuin vol onverwachte genres, geluidjes die je verwonderd doen opkijken, en paadjes die vervaarlijk langs het randje van experiment lopen.

Brorlab, drie jonge Antwerpenaren die met bas, gitaar, Casio en een drumprogramma op hun smartphone optredens in elkaar boksen van zo’n tien minuten. Nummers die zo’n dikke minuut duren. Nogal wiedes dat de vergelijking met Cocaine Piss zich opdringt. Het zijn in ieder geval deuntjes waar ze ons iedere seconde voor wakker mogen maken.

VENTILATEUR (Jong Muziek TAZ#2019) combineert invloeden uit jazz, rock en fusion en poot een krachtig geluid neer dat elk moment kan wisselen tussen zweverige soundscapes, potige ritmes en wervelende licks.

MET STEUN VAN: Sabam For Culture.
Powered by: StuBru.
Lijfstroom is een initiatief van TAZ, kleinVerhaal, De Grote Post, KAAP, Club Jaecques, Muziekclub De Zwerver en jh OHK.

Extra

Sabam for Culture, presenting partner of Lijfstroom XL.