Home Programma Lijfstroom XL

Lijfstroom XL

Ão /LE MOTAT/KRANKLAND/Bestiaal

Het online muziekkanaal Lijfstroom bouwt de loods van de NMBS om tot een sfeervolle muziekclub. Dé place to be voor elke muziekliefhebber. Gastheren Sam en Daan van performancecollectief Club Jaecques verwelkomen iedere avond maar liefst vier muzikale gasten, afkomstig uit alle uithoeken van het muzikale spectrum. Straatwaardige hiphop, knetterende electronica, loden gitaren of zalvende folk delen samen de scène.

Zowel de Jong Muziek selectie als een kleurrijke schare ervaren rotten spelen zich het zweet in de schoenen voor het oog van de camera en het publiek. Als uitsmijter leggen Sam en Daan hun gasten het vuur aan de schenen tijdens geanimeerde groepsinterviews. Reserveer nu je tafeltje in onze club!

Check ook al eens de voorbije Lijfstroom-episodes op www.lijfstroom.be, als opwarmertje kan dit zeker tellen!

Ão (Jong Muziek), een frisse mix van Zuid-Amerikaanse gitaarklanken, subtiele electronica en bezwerende zang.

LE MOTAT (Jong Muziek), Nederpop op de fijne lijn tussen genialiteit en slap geouwehoer.

KRANKLAND kampeerde in een psychosociaal centrum op zoek naar schoonheid waar men ze zelden denkt te vinden. Rond de karakters en stemmen van drie patiënten met een psychose-gevoeligheid bouwt hij een muzikaal universum waarin breekbaarheid kracht blijkt te zijn en waar achter tristesse joie de vivre schuilt.

De jazz van Bestiaal kan behoorlijk potent uit de hoek komen, origineel, eigenzinnig, onvoorspelbaar. De composities van drummer Sebastiaan Vekeman, zijn dan wel nog verankerd in de klassieke jazztaal, ze nemen er wel een aardig loopje mee. Hun derde album ‘Het Deert’ ademt een en al Oostendse zeelucht dankzij de opnames in residentie in De Grote Post, de platenhoes (een werk van Ensor), een partnership met kleinVerhaal en de samenwerking met opnameleider Serge Feys en mixer Jeff Claeys (Millionaire, The Van Jets …).

MET STEUN VAN: Sabam For Culture.
Powered by: StuBru.
Lijfstroom is een initiatief van TAZ, kleinVerhaal, De Grote Post, KAAP, Club Jaecques, Muziekclub De Zwerver en jh OHK.

Extra

Sabam for Culture, presenting partner of Lijfstroom XL.