Home Programma Let me tell you something you already know

Let me tell you something you already know

Merel Severs

taal4

De buitenwereld kwam het afgelopen jaar op een andere manier binnen en dat voel je bij de jonge theatermakers: het hele spectrum tussen intimiteit en vervreemding komt aan bod binnen de selectie. De focus lag op het intensief prospecteren van de theateropleidingen en afstuderende masterstudenten in Vlaanderen en Nederland. TAZ ging actief op zoek naar het installeren van een dialoog met de studenten en wil hiermee een duurzaam traject installeren, waar zaadjes geplant kunnen worden zonder direct te willen oogsten.

Een talige, fysieke, en persoonlijke performance. Invoelbaar, humoristisch en pijnlijk herkenbaar.

Let me tell you something you already know is een persoonlijke performance van Severs over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Invoelbaar, humoristisch en pijnlijk herkenbaar.

'Severs is een game changer. Ze kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief. Dat doet ze op een waanzinnige, performatieve manier.' (Jury Best of Fringe)

Theatermaker en performer Merel Severs studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte met artiesten en gezelschappen als Khadija El Kharraz Alami, Mart van Berckel en Jakop Ahlbom Company. In 2020 maakte ze haar debuut als maker met de solo: Let me tell you something you already know, waarmee ze de Best of Fringe 2020 won.

CONCEPT/SPEL: Merel Severs.
REGIE: Khadija El Kharraz Alami (laureaat TAZ-KBC Jongtheaterprijs 2018).
COACHING: Lars Brinkman.
VORMGEVING: Roza Schützendorf.
MET DANK AAN: Yono Severs, Birgit Welink, Linda Kokke.
De voorstelling is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van AFK en Olland Buisman Stichting.

Extra

Voorstelling in openlucht, aangepaste kledij aangeraden.

Triggerwaarschuwing, deze performance kan triggerend zijn voor mensen die te maken hebben gehad met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.