Home Programma Laetoli Amfitheater
première

Laetoli Amfitheater

Honoré d’O/TAZ/VUB

performance

1 augustus 2022, rond 13:00u. Twee gele bulldozers begeven zich op weg naar de plaats van de perfomance. De kunstenaar Honoré d’O dirigeert.
De twee plaatsen zich met de neus tegenover elkaar. Twintig meter is er tussen beiden. En dan begint het. De eerste DINOSAURUS rijdt achteruit. Zijn schep raakt heel even het zand en creëert zo een maagdelijk, effen vlak in de vorm van een ellips. Het amfitheater komt tot leven en wat er op dat maagdelijk vlak gebeurt is het geheim van de performers …
Hoe dan ook worden hun voetafdrukken snel weer genivelleerd door de tweede bulldozer die, vooruitrijdend op dezelfde baan, alles weer wegvaagt. Een voetafdruk in het zand. Een glimp van de tijd 3,7 miljoen jaar geleden: een voetafdruk van een meisje bewaard gebleven in de vulkanische as van LAETOLI in Tanzania. Who are we? Where do we come from? Where do we go to? Veel tijd voor reflectie is er niet, want weldra is er de zee die met haar onverbiddelijke doorzettingskracht de herinnering aan wat er gebeurd is weer zal uitwissen.

CURATOREN: Hans de Wolf, Jan Fordeyn.
MET STEUN VAN: Jan De Nul N.V., deMens.nu.
I.S.M.: studenten VUB en KASK.