Home Programma LũpḁGangGang

LũpḁGangGang

jazz, funk

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren Amplo en VI.BE samen met de Zwerver en Sabam for Culture een ‘pitchsessie’ in het kader van Jong Muziek.
Alle geselecteerde artiesten door de Zwerver krijgen de kans om zich voor te stellen aan professionals uit de muzieksector.
Ze krijgen feedback op hun persoonlijk traject, zakelijke coaching op maat en kunnen ervaringen uitwisselen met elkaar.

Fris, vernieuwend, ondeugend en tonnen attitude: dat is LũpḁGangGang. De band begon als een jonge jazz/funk coverband in 2017. Dankzij hun rijke gamma aan muzikale invloeden bestegen ze de afgelopen drie jaar al verschillende Belgische podia, van de AB tot Flagey, van Gent Jazz tot De Handelsbeurs.

Terwijl ze volop sleutelen aan hun debuutalbum, brengen ze binnenkort een nieuwe EP, ‘Urban Detox’ uit. Voor beide werken ze samen met Nicolas Rombouts (Dez Mona). Met de EP willen ze hun brede waaier aan invloeden samenbrengen, en tegelijk ook verder bouwen aan hun eigen sound, tussen instrumentaal en vocaal, tussen improvisatie en uitgeschreven muziek. Invloeden zijn o.a. Kamaal Williams, The Breathing Effect, STUFF., Black Midi ...

ANTON ROBBERECHTS: gitaar, stem
MIEL DE KONINCK: toetsen
LENA THIJS: bas, stem
ROB SWENNEN: drum